2011-03-29 14:51:19• hírek • Szatmár.ro

Örülhetnek a döntésnek

Több mint húsz Szatmár megyei iskola pedagógusai számára döntött kedvezően a bíróság.

A tiltakozási akciók, aláírásgyűjtések és sztrájkok mellett a tanügyi szakszervezetek a bíróságon igyekeznek a jogaikat érvényesíteni - az év eleje óta több ezer esetben született már a romániai pedagógusok számára kedvező döntés, köztük nagyon sok szatmári tanár is megkaphatta a jogos jussát.

Az oktatók főként a bércsökkentés és a pótlékok megvonása miatt elégedetlenek, a Szabad Tanügyi Szakszervezet (FSLI) pedig a tanügyi elbocsátások, a szabadságpénzek törvénytelennek vélt 25 százalékos csökkentése, az ingázási támogatás megvonása, valamint a tavaly novemberi bérkülönbözet miatt perelt.
A FSLI szatmári fiókjának elnöke, Victor Oprea az érdekvédelem honlapján - http://slisatumare.blogspot.com - is közzétette az eredményeket.

A legutóbb 22 tanintézmény javára döntöttek a fizetésemelésekről szóló 2008/221-es törvény, tehát az 50 százalékos fizetésemelés alkalmazásának elmaradása miatt.

Pert nyert a Komorzáni Általános Iskola, az avasfelsőfalui Ionita G. Andron Iskolaközpont, Nagykárolyi Elméleti Líceum, a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, a szatmári 10-es Számú Általános Iskola, a német líceum, a Ion Creanga Általános Iskola, Nagykárolyi Kalazanczi Szent József Iskolaközpont, szatmári Sportlíceum, a börvelyi, mezőpetri, kálmándi, szakaszi általános iskolák, az Octavian Goga Általános Iskola, a nagykárolyi 1-es és 3-as óvoda, az Érendrédi Szakiskola, a terepi Aurel Haiduc Iskola, a csomaközi és a kisgércei iskola.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: