2011-06-09 16:10:49• hírek • Kocsis Zoltán

Őrület a Megyei Tanácsnál, óvodás Csehi székében

Csütörtök délelőtt robbanásszerűen megnőtt a gyerekek és fiatalok egy négyzetméterre eső száma a Megyei Tanács termeiben: az intézmény Nyílt Napjára óvodásoktól egyetemistákig sokan kíváncsiak voltak.

Kora délelőtt már az Toronyház felé haladva sejteni lehetett, hogy „nincs minden rendben", hisz a Megyei Tanács bejárata előtt fiatalok egy csoportja várakozott, miközben kissé távolabb óvodás csoportok mint kis zászlóaljak meneteltek az épület felé.

A földszinten található teremben Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke, valamint Adrian Stef és Mircea Govor, a nevezett intézmény alelnökei fogadták az érdeklődőket. A moderátor szerepét Stef vállalta, aki előbb Csehinek adta át a szót. „Mi, akik a Megyei Tanácsban dolgozunk, fontosnak tartjuk az átláthatóságot, úgy a tevékenységünk, mint az intézménynek otthont adó épület terén is. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy eljöttek és nagyon szívesen látunk mindenkit", emelte ki kétnyelvű üdvözlőjében a tanácselnök. Govor kifejtette, hogy a lakosságot partnernek tekintik, éppen ezért fontos ez a rendezvény. „Jöjjön mindenki s legyen egy percre tanácselnök vagy alelnök", mondta.


Adrian Stef, Csehi Árpád és Mircea Govor
Adrian Stef, Csehi Árpád és Mircea Govor


Az első látogatócsoportban több óvoda, köztük a Kinizsi és az Árva Bethlen Kata Református Óvoda csöppségei, az Gheorghe Dragos Gazdasági Iskolaközpont 10.-es osztálya, a Babeș-Bolyai közigazgatási szakának első éves magyar hallgatói valamint a Vasile Goldis Egyetem hallgatói kaptak helyet. Valamennyien megnézhették a Megyei Tanács tanácstermeit, az elnökök, alelnökök irodáit. A bátrabbak beülhettek Csehi Árpád székébe is, aki készséggel mesélt és magyarázott kicsiknek, nagyobbaknak egyaránt.

A legnagyobb élményt azonban mindenki számára az épület 15. emeletén található kilátó jelentette, ezt az egy percen belül elhangzott lelkesedést jelző felkiáltásokból tökéletesen le lehetett mérni.

A második alkalommal megrendezett Nyílt Nap délután 14 óráig tartott, a tanács alkalmazottainak becslése szerint pedig ez idő alatt mintegy félezren látogatták meg az intézményt.

Csehi a gazdasági iskolai diákjainak magyaráz
Csehi a gazdasági iskolai diákjainak magyaráz


Ovisok a város fölött
Ovisok a város fölött


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: