2017-02-04 09:27:18• hírek • Agerpres

Országszerte incidensek nélkül értek véget a tüntetések

Országszerte több százezer ember vonult utcára pénteken, hogy tiltakozzon a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.

Erdélyben, Máramarosban, Partiumban és a Bánságban sokfelé utcára vonultak az emberek. Kolozsváron 30.000-en tüntettek. Nagyszebenben mintegy 20.000 ember vonult az utcára, a tüntetés 23 órakor véget ért. Temesváron 20.000-en vonultak az utcára, a tüntetés 23:30-kor ért véget. Aradon 2.500-an vonultak az utcára. Brassóban a tüntetők száma meghaladta a 10.000-et, a tiltakozás 22:40 körül ért véget. Besztercén, ködben és esőben mintegy 4.000 ember vonult az utcára. Marosvásárhelyen 2.000-re becsülték a tüntetők számát. Szatmárnémeti központjában körülbelül 1.000 ember gyűlt össze.

Zilahon 1.000 ember gyűlt össze, kiknek a csendőrség "Büszkék vagyunk, hogy civilizált és békés állampolgárokat szolgálunk" feliratú szórólapokat osztogatott. Nagybányán 5.000-en gyűltek össze a hideg esőben. Déván mintegy ezer ember menetelt a város utcáin. Nagyváradon 3.000-re teszik a tüntetésen résztvevők számát. Sepsiszentgyörgyön körülbelül 200 ember vett részt a "menetelés a demokráciáért" című eseményen. Csíkszeredában 100 személy nyilvánította ki egyet nem értését a kormány által hozott rendelettel.

Országszerte százezrek vonultak az utcára. Tüntetések voltak pénteken többek között Jászvásárban, Botoșaniban, Brassóban, Csíkszeredában, Brăilán, Galacon, Nagyszebenben, Craiován, Sepsiszentgyörgyön, Konstancán, Temesváron, Zilahon, Ploieștien, Besztercén, Nagyváradon, Resicán, Vasluiban, Bârladon, Botoșaniban, Nagybányán, Piteștien, Slatinán, Târgovișten, Târgu Jiun, Alexandrián, Suceaván, Tulceán, Marosvásárhelyen, Segesváron, Szászrégenben, Dicsőszentmártonban, Gyulafehérváron, Nagybányán, Medgyesen, Szentágotán és Déván. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: