2020-03-08 17:02:45• hírek • Szatmár.ro

Országszerte betiltják az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket

illusztráció
illusztráció

A rendelet értelmében könnyen lehet, hogy a március 15-ei rendezvények többségét sem lehet majd megtartani, erről az elkövetkező napokban határoznak majd a szervezők.

A koronavírus terjedésének fékezése érdekében országszerte betiltják vasárnaptól az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket – jelentette be a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, Raed Arafat. A rendelkezés a kül- és beltéri rendezvényekre egyaránt vonatkozik, így a szabadtéri március 15-ei rendezvények sem fognak kivételt képezni a rendelkezés alól.

Az ezerfősnél kisebb rendezvényekről a helyi hatóságok döntenek majd. Az intézkedés egyelőre március 31-éig érvényes, de szükség esetén még meghosszabbíthatják.

A Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor polgármester a jövő vasárnapra tervezett, a Szatmárnémeti RMDSZ által szervezni kívánt, március 15-ei központi rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, nagy esély van rá, hogy azt sem lehet majd megtartani, de erről hétfőn fognak egyeztetni a szervezők, ezért hivatalos tájékoztatással csak ezt követően tudnak majd szolgálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: