2014-09-04 13:01:23• hírek • Kocsis Zoltán

Országszerte 105 házkutatás – Szatmár megye is érintett

Ritkán tapasztalható volumenű nyomozást folytat a bukaresti ügyészség vezetésével a Román Rendőrség, melynek keretein belül csütörtök reggel tizenegy megyében több mint száz házkutatást tartottak és félszáznál is több elfogatóparancsot adtak ki. Az ügyben Szatmár megye is érintett.

A rendőrség szűkszavú tájékoztatója szerint csütörtök reggel 353 rendőr és nyomozó közreműködésével összesen 105 házkutatást tartottak az ország tizenegy megyéjében: Szatmár mellett Bákó, Brassó, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Máramaros, Olt, Teleorman, Valcea megyékben, valamint Bukarestben. A házkutatásokkal párhuzamosan 67 személy ellen adtak ki elfogatási parancsot.

A vád szerint a fizikai és jogi személyiségek nagy értékű adócsalást és pénzmosást követtek el. A gyanúsítottak az építkezési iparban fiktív cégek üzemeltetése révén közel tíz millió eurós kárt okoztak az államnak, állítja a nyomozóhatóság.

Azt, hogy Szatmár megyében hány házkutatást tartottak, egyelőre nem tudni. A rendőrség közleménye szerint a nyomozást a titkosszolgálat is segítette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: