2019-02-03 11:21:09• hírek • Agerpres / Szatmár.ro

Országosan 69-re emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

Országos szinten 69-re emelkedett az influenza okozta elhalálozások száma, jelentette az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja.

A hivatal adatai szerint az utolsó elhunyt személy egy 41 éves Olt megyei nő volt. A típusú, (H1) pdm09 altípusú vírusfertőzéssel rendelkezett. A vizsgálatok során kiderült, hogy előzetesen már több féle betegséggel küzdött és nem volt beoltva influenza ellen - olvasható az Agerpres oldalán. A hölgy szombaton távozott az élők sorából.

 

Ahogy korábban is hírül adtuk, a hivatalosan is járványnak tekinthető betegség terjedése miatt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház újabb biztonsági intézkedéseket foganatosított a bent fekvő páciensek és a látogatók védelme érdekében. Amint az a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderül, az újszülött-, a szülészeti-, a gyermek–, a fertőző–, az intenzív terápiás–, a nefrológiai–, a plasztikai sebészeti– és az onkológiai osztály betegeit egyáltalán nem lehet látogatni. A többi osztály hétköznap 15 és 18 óra között, hétvégén pedig 15 és 16 óra között várja a látogatókat.
 

Ugyanakkor a kórház vezetősége arra kéri mindazokat, akik valamilyen felső légúti megbetegedés tüneteit tapasztalták magukon, hogy ne látogassák az intézményben fekvő rokonaikat, barátaikat. A sürgősségi osztály leterhelésének elkerülése érdekében pedig mindenki a saját háziorvosához forduljon a megfázásos, tüdőgyulladásos panaszokkal, hiszen ezek ellátása nem igényel azonnali beavatkozást. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: