2008-11-20 17:50:40• hírek • Parajdi Andrea

Országos viszonylatban jól állunk

Szatmár megyébe látogatott csütörtökön Horváth Anna, a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium államtitkára. A tartalmas programot délután egy sajtótájékoztatóval zárta.

Horváth Anna államtitkárnő, látogatása során ellenőrizte a Phare projekt keretében Halminál végzett útfelújításokat, Túrterebesen részt vett egy park átadásán, valamint megtekintette az ott épülő szennyvíztisztító munkálatait. Szemügyre vette továbbá a Sárközújlak-Adorján útszakasznál zajló modernizálást, majd Mikolában az épülő ANL lakásokhoz is ellátogatott.

Horváth Anna államtitkárt Ilyés Gyula polgármester, Csehi Árpád megyei tanácselnök, Günther Tibor szenátorjelölt, Kovács Máté és Erdei D.István parlamenti-képviselőjelöltek kísérték el a munkaellenőrzésekre. Az államtitkár elégedettséggel beszélt a Szatmár megyében zajló fejlesztésekről, valamint kiemelte azt is, hogy országos viszonylatban megyénk nagyon jól áll az európai pénzek lekérése és felhasználása terén. -Az elmúlt évek alatt bebizonyosodott számunkra, hogy akkor lehet sikeres egy projekt, ha a minisztérium és a megyei adminisztrációk együtt tudnak működni. Szatmár megyével példaértékűen lehet dolgozni -hangsúlyozta az államtitkárasszony.

Horváth Anna államtitkár szerint, Szatmár megye előnyős helyzetbe van, hiszen nem csupán a Regionális Operatív Programból részesülhet, hanem határon átívelő projektekkel is pályázhat. Az államtitkárasszonyt is meglepték azok a statisztikák, mely szerint Szatmár megye 19 Phare projektfinanszírozást szerzett meg, 26 millió euró értékben, valamint hetven határon átívelő projektet valósított meg, amelyekkel összesen 16 millió euróhoz jutott.

Horváth Anna államtitkár Szatmárnémetiben

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: