2010-03-05 13:57:39• hírek • Szatmár.ro

Országos versenyen bizonyíthatnak

Csütörtök délután rendezték meg a szatmárnémeti Református Gimnáziumban az immár hagyományos Bibliaismereti Vetélkedőt.

„A helyi vetélkedőre a diákoknak az Apostolok Cselekedeteiből kellett felkészülniük. A verseny során feladatlapot kellett kitölteniük, amelyekben csonka történeteket egészítettek ki, a második részben egy rövidebb és egy hosszabb történetet meséltek el - ezeket véletlenszerűen húzták ki, a harmadik részben bebizonyíthatták, mennyire jártasak az aranymondásokban, legvégül pedig drámajáték következett - egy történetet kellett a csapatoknak minél hitelesebben előadniuk" - tudtuk meg Ilonczai Zsombortól, a gimnázium iskolalelkészétől.

A versenyen végül a XI. B osztály két csapata szerepelt a legjobban: a kettes számú csapat - Gábri Evelyn, Kiss Ildikó és Jeremiás Kinga - pedig részt vehet a március 19-20-án Zilahon sorra kerülő Országos Bibliaismereti Vetélkedőn. Az országos megmérettetésen a szatmári diákok Erdély kilenc református gimnáziumának csapataival mérhetik össze a tudásukat.

A XI. B osztály egyes számú csapata - Karikás Orsolya, Kovács Richárd és Kocsány Andrea - a csütörtöki megmérettetésen a második helyen végzett, a harmadik legügyesebb csapat pedig a IX. B. osztály tanulói - Huszti Tímea, Gherasim Emese és Varga Bianka - közül került ki.


Bibliaismereti vetélkedőt rendeztek
Bibliaismereti vetélkedőt rendeztek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: