2014-04-08 14:35:28• hírek • Szatmár.ro

Országos vallás-tantárgyversenyt tartottak

Százhat diák vett részt a vallás-tantárgyverseny országos szakaszán, amelynek a helyszíne a szatmárnémeti Református Gimnázium volt.

Az ország sok megyéjéből érkeztek diákok hétfőn Szatmárnémetibe, hogy részt vegyenek a magyar nyelven tanulók vallás-tantárgyversenyének országos szakaszán. A redezvény ünnepi megnyitójára hétfőn délután került sor a Székesegyházban, kedd reggel 9 órakor pedig az izgatott diákok kézhez kapták a tételeket is.

A Református Gimnázium földszinti termeiben összesen 106 diák versenyzett, hat évfolyamból - hetedikestől tizenkettedikesekig.

Borsos Károly Lászlótól, a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet munkatársától megtudtuk: római katolikus, református és unitárius vallású diákok vesznek részt a tantárgyversenyen, a tételek viszont évfolyamonként egységesek.

Borsos hangsúlyozta: ez a tantárgyverseny ugyanolyan fontossággal bír, mint a matematika vagy az idegennyelvi verseny és ugyanolyan elismerés is jár a legjobbaknak.

A kiemelkedő teljesítményű diákok amennyiben vallásból kell felvételizzenek egyetemre, a felvételi-jegyük automatikusan 10-es lesz és egy éven keresztül ösztöndíjat is kapnak. Ráadásul az első helyezettek pénzdíjat is kapnak az államtól.

Vallás tantárgyverseny Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: