2017-11-07 10:29:42• hírek • Szatmár.ro

Országos szintű elismerésben részesült Szatmárnémeti

Országos szinten is elismerik a szatmárnémeti önkormányzatnak az utóbbi egy évben tett erőfeszítéseit, bizonyosodott be hétfőn, amikor a Romániai Municípiumok Szövetségének díjátadó gáláján vett részt Kereskényi Gábor polgármester és Adrian Albu alpolgármester.

Az esemény fővédnöke Klaus Iohannis államfő volt, és azokat a megyei jogú városokat díjazták, amelyek bizonyos területeken kifejtett tevékenységükkel példát mutattak a többi önkormányzat számára is. A zsűriben egyetemi rektorok és dékánok, valamint a civil szféra több neves képviselője is jelen volt, így emiatt is értékes ez az elismerés.

Összesen tíz területen – oktatásügy, egészségügy, közlekedés, közvilágítás, fűtésrendszer, vállalkozói szektor támogatása, zöldövezetek, parkok és játszóterek karbantartása, a turizmus támogatása, digitalizálás és átláthatóság – díjazták a résztvevőket, Szatmárnémeti pedig két ágban volt érdekelt. A jelöltek között szerepelt a város az oktatásban elvégzett idei fejlesztésekért, valamint az önkormányzatnak a vállalkozói szféra támogatása érdekében tett konkrét lépéseiért. Mindkét projekt dicséretet kapott a zsűritől, sőt, a döntéshozók úgy vélték, hogy a helyi vállalkozások fellendítéséért tett lépések követendő példák lehetnek más önkormányzatok számára is, így Szatmárnémeti megkapta a „a Vállalkozói Szektor Támogatásáért Díjat”.

„Az utóbbi egy év során komoly erőfeszítéseket tettünk azért, hogy javítsunk az önkormányzat és a helyi vállalkozói szektor együttműködésén. Összesen négy ilyen jellegű projektet indítottunk el: adókedvezményeket biztosítottunk a befektetőknek a minimis program keretén belül, a felújított Iparosotthonban több, kisvállalkozók és szakmai egyesületek által szervezet eseménynek és szakmai konferenciának is helyszínt biztosítottunk, támogattuk a Technológiai és Innovációs Központban szervezett startup-okat, és végül, de nem utolsó sorban megszerveztük a „Szatmár hazavár” elnevezésű rendezvényünket Kolozsváron.

Nem akarom fenntartani Önöket, egyszerűen csak megköszönöm az elismerésüket, amelynek köszönhetően Szatmárnémeti egy ilyen értékes díjjal gazdagodhatott. Gratulálok az összes díjazottnak, és további eredményes munkát kívánok.” – hangzott el Kereskényi Gábor polgármester díjátadón mondott beszédében.

Szatmárnémeti ennek a díjnak köszönhetően olyan városok társaságába lett rangsorolva mint Kolozsvár, Nagyszeben, Gyulafehérvár, vagy Suceava, ezzel is bizonyítva, hogy országos szinten is elismerik az önkormányzat tevékenységét.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: