2017-05-12 09:50:08• hírek • Szatmár.ro

Magyar: az egyik kérdésemre a határ másik oldaláról érkezett meg a válasz

„Örvendetes hír Szatmár megye minden lakosának, de a határ túloldalán élők számára is, hogy megszüntetik a szigorított ellenőrzést a román-magyar határrészen. Ez azt jelenti, hogy megszűnnek a kilométeres kocsisorok és ezzel együtt jelentősen le fog rövidülni a várakozási idő” – magyarázta Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő, majd elmondta, hogy ez a lépés a magyar kormány részéről érkezett egy korábbi ígérethez igazodva.

A román belügyminiszterhez intézett kérdésekre a bukaresti törvényhozó még mindig várja a választ, mert ugyan rövidül a határ átlépéséhez szükséges idő, de a lakosság egy jó részének még mindig nagyobb távolságot kell megtennie, mint amennyi feltétlenül szükséges lenne, ha az ideiglenes határátkelőhelyek (Szárazberek-Garbolc, Lázári-Zajta, valamint a Károlypuszta (Szaniszló)-Ömböly) is állandóvá válnának.

Három ideiglenes határátkelőhely létezik már, amelyek mindössze arra várnak, hogy a kiépítésüket megkezdjék, s egy újabb megnyitásához szükséges infrastruktúra kiépítésére tett ígéretet nemrégiben Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Ennek értelmében Óvári és a magyarországi Csenger között nyílhatna újabb határátkelőhely, amely harminc kilométerrel tenné rövidebbé az utat a két település között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: