2010-09-24 14:23:58• hírek • Szatmár.ro

Aranytoll meseíró verseny

A Pertinax Egyesület Vll. alkalommal hirdet mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű 4. osztályos tanulók számára Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel.

A kisdiákoknak szóló verseny célja a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs és kommunikációs készségének fejlesztése. A megmérettetésre természetesen idén is várják a szatmári diákok jelentkezését.

A versenyben a tanulók a meseírásra jellemző megadott szempontok alapján, valamint véletlenszerűen kiválasztott szavak felhasználásával kell mesét írjanak max. 120 perc alatt.

Az egyéni vetélkedőre korlátlan számú 4. osztályos tanuló nevezhet be. Nevezési díj 10 Ron/fő, amelyet a megyei szervezők gyűjtenek össze, s juttatnak el Nagyváradra a kijavítatlan mesékkel egyidőben. A határon átívelő döntőbe jutók nem kell újabb nevezési díjat fizessenek. Az összegről az illető megyében résztvevők egy közös számlát kapnak, a diákok nevének feltűntetésével.

A megyei forduló legjobb meseíró diákjai, valamint a megyei szervező meghívást kap a határon átívelő döntőre, Nagyváradra. Az egyes megyékből meghívott diákok száma a megyei fordulóra jelentkezők számától, valamint az alkotások minőségétől függ.

A versenyre október 6-ig lehet jelentkezni Román Melinda megyei szervezőnél, a 0745-301693-as telefonszámon. A megyei selejtező október 8-án, pénteken 10 órától lesz a Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében.


Az elmúlt évben is népszerű volt a szatmári diákok körében a meseíró verseny
Az elmúlt évben is népszerű volt a szatmári diákok körében a meseíró verseny


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: