2018-03-27 13:53:57• hírek • Oszkó Viktória

Országos negyedik hely a Mesevetélkedőn

Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a Mesék Szárnyán Mesevetélkedőt. Ezúttal Nagyváradon várták a meseszakértő második, harmadik és negyedik osztályos gyerekeket.

18 csapat érkezett az ország több megyéjéből, hogy összemérje tudását március 23. és 25. között. A résztvevők több fordulóban is helytálltak, mire eljutottak az országos megmérettetésig.


Szatmár megyéből két csapat is meghívást kapott a háromnapos nagyváradi programra, egyik a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolából: (felkészítőjük Lovas Tünde tanítónő), a másik a Nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolából (felkészítő tanítónőjük Kind Annamária). A gyerekeknek négyfős csapatokban kellett dolgozniuk, és nagyon kellett koncentrálniuk a cseppet sem könnyű feladatlapokra. Román Melinda és Leiti Mónika tanítónők a szakmai zsűri tagjaiként vettek részt a versenyen.


12 népmesét kellett kívülről ismerniük Arany László gyűjtéséből ahhoz, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzék meg. Minden forduló alkalmával 4 mesét kellett megtanulniuk, így jött össze a három forduló alatt a 12, amit az országos forduló feladataiban kértek számon.


A gyerekek tudását nem csak a feladatlapok pontozásával mérik: színpadi produkcióval is készülnie kell minden csapatnak. Az előadás témája valamelyik mese kell, hogy legyen a tizenkettőből. Az, hogy valamelyik mesének a részletét adják elő, esetleg a teljes történetet, már a gyerekeken múlik.


Csak néhány éve számít bele az értékelésbe a színpadi műsor pontozása is, de a szervezők úgy látták jónak, ha a rengeteg felkészülést és a felkészítő tanítónénik igyekezetét is figyelembe veszik az összpontszám meghatározásakor.


Kiváló felkészültségüknek köszönhetően országos szinten negyedik helyen végeztek a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákjai, emellett megkapták a kolozsvári Napsugár Kiadó különdíját is. A Nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola tanulói a tizenegyedik helyet harcolták ki maguknak.


A háromnapos program szombati része volt maga a verseny és az eredményhirdetés. Szombaton a verseny és az eredményhirdetés közötti pár órában a szervezők a gyerekeket kikapcsolódni vitték. Fakultatív programként a gyermekvárosba látogattak, ahol fürdés és játék volt a program. Néhányan külön, a családjukkal és barátaikkal indultak a város felfedezésére.


Maga a verseny is egy életre szóló élmény a kicsiknek, de a plusz programok, a társaság, az új barátságok is mind csak tovább fokozzák a gyerekek versenykedvét, a díszes oklevelekről és a jutalom ajándékcsomagokról már nem is beszélve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: