2009-11-26 13:44:15• hírek • Gozner Gertrud

Országos multikulturális fesztivál

Multikulturális fesztivállal készül megünnepelni december elsejét a Szatmári Szakszervezetek Művelődési Háza - tudtuk meg Gyüre Lajostól, az intézmény vezetőjétől.

A csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón jelen volt még Radu Giurca prefektus és George Vulturescu, a Kulturális Minisztérium szatmári képviselője.

Amint az igazgató a sajtónak kifejette, a Szakszervezeti Művelődési Házak Országos Szövetsége 51 tagot számlál, közülük 18-an képviseltetik magukat Szatmárnémetiben Románia nemzeti ünnepének alkalmából. Az országos szövetség kitűnőre értékelte a tavalyi év során megtartott rendezvényeinket, ezért úgy döntöttek, hogy idén nálunk kerül sor a központi emlékünnepségre - fejtette ki a sajtónak Gyüre.

George Vulturescu szerint ilyen nagy kulturális erő még nem képviseltette magát Szatmárnémetiben december elseje kapcsán. Külön kiemelte az Irodalmi Kávéház nevű rendezvényüket, amelyben idén a humorra helyezik a hangsúlyt. Radu Giurca prefektus szintén üdvözölte a kétnapos rendezvénysorozatot, amely november harmincadikán 17 órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában veszi kezdetét.

Az ünnepség egyetlen magyar vonatkozása, hogy december elsején a csíkszeredai szakszervezeti művelődési ház táncosai székely néptáncokat adnak elő az öt órától kezdődő hagyományőrző program keretén belül.



Gyüre Lajos, Radu Giurca és George Vulturescu a csütörtöki sajtótájékoztatón


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: