2012-03-19 12:40:37• hírek • Szatmár.ro

Ismét szatmári siker az országos mesevetélkedőn

Szombaton rendezték meg a Mesék szárnyán mesevetélkedő XIII. országos döntőjét Nagyváradon az Ady Endre Liceumban.

Az évről-évre kisdiákok százait megszólító rendezvény keretében idén Döbrentey Ildikó 12 meséjét kellett a 32 döntős csapatnak töviről hegyire ismernie. A mesékről szóló kérdések mellett rövid színpadi jelenettel, a csapat által kiválasztott egyik mese színpadra vitelével is készült minden csapat. A megyei döntők után legjobbnak talált 4 fős csapatok az ország magyarlakta megyéit képviselték Temestől Bákó megyéig és Brassótól Biharig. A Mesevetélkedő döntőjére eljött a szerző, Döbrentey Ildikó is, aki Levente Péterrel együtt emlékezetes műsorral lepte meg a díszteremben összegyűlt gyerekeket. A szervezők által kitalált ismerkedő foglalkozások, játékos versenyek mindenkinek kitűnő szórakozásul szolgáltak.

Szatmár megyét három csapat képviselte idén: a Szatmárnémeti 10-es Általános Iskolából két csapat, a Sólyom és a Sas csapat, valamint az Okostojások csapat a Szatmárnémeti Művészeti Iskolából.

Mesevetélkedő szatmári sikerekkel - ők voltak a résztvevők

Ahogy tavaly, idén sem bízták a véletlenre a szatmáriak, a tavalyi országos győzelem után idén is elhozták az országos első díjat. Az ország több száz versengő csapata közül a harmadik helyet nyerte a Blatniczki Cecília által felkészített Okostojások csapata: Ilyés Euunika Naomi,  Heil Evelin Adrienn, Stier Alma Beatrix, Vári Renáta Kinga, míg az országos elő díjat a Mekker Melinda által felkészített Sas csapat nyerte: Balogh Ákos, Jankó Szép Attila, Reich Máté és Zolcsák Gergely. Az aranyérmes csapat elnyerte a Napsugár Szerkesztőség különdíját is, egyhetes illyefalvi táborozást. A legértékesebb színpadi produkció díjával a Sólyom csapatot (Lieb Hanna, Szilágyi Tekla, Leiti Bence és Botos Dávid) tüntette ki a zsűri.

A gyerekek munkáit kilenctagú zsűri bírálta el, melyben megyénket Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő és Román Melinda, a Mircea Eliade iskola tanítónője képviselte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: