2012-05-14 14:41:00• hírek • Póti Orsolya

Országos megmérettetésen a kölcseys kémikusok

A hétvégén került megrendezésre a „Kémia - barát vagy ellenség?" tudományos dolgozatokat bemutató verseny az Országos Kémia Társaság szervezésében. A megmérettetésnek a bukaresti tudományegyetem adott otthont.

Az Országos Kémia Társaság „Kémia - barát vagy ellenség ?" címmel szervezett országos szintű versenyt, melynek keretében a résztvevő diákok tudományos dolgozataikat kellett bemutassák.

Az országos szakaszon a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapatának képviseletében Rácz Gergő és Fülöp Ákos-József diákok vettek részt. A diákokat Fülöp József-István felkészítő kémia tanár kísérete el a versenyre.

A diákok tudományos kutatásait bemutató, jól előkészített és bemutatott dolgozat címe A kemény víz titkai volt. „A nagyon magas színvonalú vetített-képes bemutatós versenyen a diákok negyedik helyezést és a tanügyminisztérium dicséretét nyerték el. A tudományos kutatómunka más témákkal és hasonló lendülettel folytatódik az iskolánkban" - nyilatkozta Fülöp József kémiatanár a Szatmár.ro-nak.

A pedagógus egyúttal azt is elmondta: várják a kémia iránt érdeklődő diákok jelentkezést az idén induló kilencedikes osztályokba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: