2017-03-07 10:45:10• hírek • Szatmar.ro

Országos matekverseny Szatmárnémetiben

Az Erdélyi Magyar Matematikaversenynek (EMMV) az idei évben, 2017. március 10-12. között a Hám János Római Katolikus Líceum ad otthont.

Ez a rangos megmérettetés olyan páratlan kezdeményezés, amely 27 évvel ezelőtt indult, és a Kárpát-medence magyarságának jelentős tehetséggondozó fórumává nőtte ki magát. Az országos szakasz folytatása ugyanis minden évben a nemzetközi döntő, amelyen magyarországi, kárpátaljai, felvidéki, délvidéki és erdélyi diákok mérik össze tudásukat.

Az EMMV néhány éve a román tanügyminisztérium hivatalos, támogatott versenye lett, és fejlődésének további útja volt, hogy öt évvel ezelőtt elindult az általános iskolások vetélkedője is. Ez utóbbi korcsoportnak, az V-VIII. osztályosok versenyének lesz idei évi szervezője, házigazdája a Hám János Római Katolikus Líceum.

„Erdély 17 magyarlakta megyéjéből érkezik hozzánk a 126 legtehetségesebb matematikus diák, hogy összemérje tudását, együtt gondolkodjon, barátkozzon egyívású, azonos érdeklődésű társaival. A rendezvény befejeztével itt alakul ki azok csapata, akik képviselni fogják országunkat az idei évi kárpátaljai, beregszászi nemzetközi döntőn. A résztvevő diákok mellett vendégeink lesznek még a kísérőtanárok valamint a tételeket összeállító és javító tanárok, azaz a versenybizottság tagjai - számukra a szatmárnémeti találkozás szintén színvonalas szakmai tanácskozásra ad alkalmat", fogalmazott Ádámkó István Csaba, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója.

„Tudjuk, hogy minden találkozás fontos eleme - a tevékenység és a résztvevők mellett - a helyszín, amely kitörölhetetlen nyomot hagyhat az emlékező tudatában. Reméljük, hogy a matematika feladatok zavartalan megoldásához méltó keretet fog nyújtani hangulatos partiumi városunk, amelynek kulturális-történelmi nevezetességeit megtekinthetik majd a résztvevők. A rendezvény programja lehetővé teszi, hogy a Szatmár környéki látványosságok is felvillanjanak egy rövid nagykárolyi kirándulás keretében. A házigazda iskola tanulói pedig kulturális műsorral fogadják a jelenlevőket a megnyitó- és záró ünnepségen. Örömmel készülünk azokra a napokra, amikor iskolánk és városunk az élvonalbeli matematikusok találkozási pontjává válik", tette hozzá az intézményvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: