2013-06-17 12:00:47• hírek • Póti Orsolya

Lezárult a szóbeli vizsgák egy része, kezdődik az informatikai felmérés

Június 17-től veszi kezdetét az országos érettségi vizsgasorozat D próbája, azaz az informatika vizsga. Erre a felmérésre összesen 2071 Szatmár megyei diák iratkozott be.

Június 10. és 12. között román nyelvből és irodalomból mérték fel az érettségiző diákok tudását, június 13-17. között pedig az anyanyelv szóbeli vizsgák zajlottak.

A magyar nyelv és irodalomból vizsgázók 94,22 százaléka bizonyult tapasztalt nyelvhasználónak (utilizator experimentati), a fennmaradó 29 diák pedig haladó (avansat) minősítést kapott. A német nyelv és irodalomból szóbelizők közül 34 diák bizonyult tapasztalt nyelvhasználónak és 10 diákot ismertek el haladó nyelvhasználónak.

Június 17-e és 21-e között a diákok számítógép-felhasználói és informatikai ismereteit mérik fel. Ez a vizsga 2011-től vált kötelezővé, és idén összesen 2071-en iratkoztak be erre.

Június 25. és 28. között kerülnek megrendezésre az idegen nyelv szóbeli vizsgák, július elsejétől pedig elkezdődnek az írásbeli próbák. A román írásbeli időpontja július elseje, a magyar írásbelié július 2-a, a kötelező tantárgyból július 3-én vizsgáznak a diákok, míg a választott tantárgy írásbeli vizsga időpontja július 5-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: