2018-10-12 09:51:08• hírek • Bede Emőke

Országos egészségügyi konferencia kezdődött Szatmárnémetiben

Péntek reggel 9 órakor hivatalosan is elkezdődött az a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház által szervezett konferencia, melyre szerte az országból, de határon túlról is érkeztek orvosok, szakemberek. Az első ízben megrendezett találkozó témája: a hatékony és modern elvárásoknak megfelelő beteggondozás.

Bár az esemény díszvendége az egészségügyi miniszter lett volna, Sorina Pinteának nem sikerült megérkeznie a kezdésre, viszont az ígéretek szerint a konferencia egy későbbi pontján ő is tiszteletét teszi. A találkozóval kapcsolatban Adrian Marc, a helyi kórház vezetője elmondta, ez a konferencia az intézmény első ilyen jellegű kezdeményezése, s témáját tekintve igencsak fontos és aktuális, a betegellátással kapcsolatos kérdéseket fognak feszegetni a szakemberek előadásaik során.



A résztvevők gyakorlati kérdéseket és a mindennapok során is gyakran látott problémákat vitatnak meg, illetve igyekeznek megtalálni azokat a módszereket és technikákat, melyekkel érezhetően javítani lehet a kórházi betegellátás minőségén. Mint arra Adrian Marc intézményvezető rávilágított, a meghívott előadók olyan hazai és külföldi szakemberek, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren, s szakmai berkekben is nagy elismerésre tettek szert. A kétnapos konferencián az előadások mellett több egészségügyi termékekkel foglalkozó cég is saját standdal van jelen, melyeknél a legújabb eszközöket és gyógyszereket lehet megismerni, illetve a workshop-ok idején ezeket gyakorlatban is ki lehet próbálni.
 

Az esemény azonban nemcsak ebből a szempontból volt különleges, hanem azért is, mert a hivatalos megnyitón szignózták azt a partnerkapcsolatról szóló megállapodást, melynek köszönhetően a szatmári és a csíkszeredai kórház orvosai tapasztalatcserén vehetnek részt. Városunk intézménye nevében értelemszerűen Adrian Marc, a partnerkórház képviseletében pedig dr. Konrád Judith igazgató látta el kézjegyével a megállapodásról dokumentumot.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: