2008-09-22 18:40:24• hírek • Szatmár.ro

Országok közti együttműködés

Szatmárnémeti lehet az a romániai város, amely csatlakozhat ahhoz a partnerségi projekthez, amelyet november végén terveznek beindítani, és amelynek keretében leromlott állapotban lévő városrészeket fognak felújítani.

A projekt lehetőségeiről hétfő délután tárgyalt Ilyés Gyula polgármester a vezető partnerekkel, a németországi Duisburg település képviselőivel. A 600 ezer eurós programhoz már csatlakoztak Belovo (Bulgária), Nyíregyháza (Magyarország), Ruda Slaska (Lengyelország) és Södertalje (Svédország) települések. Várhatóan partner lesz Brighton (Nagy-Brittania), Budapest (Magyarország), Halandri (Görögország), Nijmegen (Hollandia) és Siracusa (Olaszország) is.

 

 

A projekt fő célja, hogy a résztvevő városok ismereteket szerezhessenek a stratégiai fejlesztések megvalósíthatóságáról, valamint, hogy szemináriumok szervezésével megoszthassák egymással tapasztalataikat.

Minden városban létrehoznak majd egy helyi csoportot, akik a projekt lebonyolítását végzik, valamint minden város számára kidolgoznak egy tervet, valamely leromlott állapotban levő városi terület felújítására. Szatmárnémeti a 14 Mai, a Solidaritatii és a Kubik területén történő fejlesztéseket vonná be a programba.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: