2019-06-18 05:39:57• hírek • közlemény

Őrsvezető továbbképzést tartottak Sándorhomokon

Június 16-án első alkalommal került megrendezésre az Észak-erdélyi őrsvezető továbbképzés a Szatmár megyei Sándorhomokon a Bereczi-Kováts kúriában Szatmár és Szilágy megyei cserkészcsapatok részvételével. A képzés során tizennyolc vezetőnek sikerült új tudást és élményt átadni. A foglalkozás vendége Pásztor Gábor vajdasági cserkészvezető volt.

Az őrsvezetőknek (15-18 éves korosztály) a csapatokon belül nagyon fontos szerepük van, mivel ők azok, akik heti rendszerességgel megtartják a foglalkozásokat a cserkészek számára. Az őrsvezető képzés elvégzése után, viszont nagyon keveset foglalkoznak a vezetők továbbfejlesztésével és épp emiatt született meg a gondolat, hogy számukra is szervezzenek egyfajta továbbképzést, amely által új ismeretekre új kompetenciákra tesznek szert.
 

A hétvége keretmeséje az olasz konyha volt. Ennek mentén a résztvevőknek pizzát kellet sütniük. Ebben a történetben a pizza az magát őrsöt, a feltétek pedig mindazokat a kompetenciákat szimbolizálta, amelyek szükségesek az őrsök vezetéséhez. A keretmese bevezetését követően egy kreatív kollázst kellett készítsenek a résztvevők. Ezután két csoportra osztották a csapat: a cserkész korosztályú őrsöt vezetők különböző új, aktív módszeretek ismerhettek meg, míg a kiscserkész őrsvezetők, színvadászaton vettek részt valamint a kreatív meseírás fortélyait sajátíthatták el.
 

A tartalmas délelőtti foglalkozást szabad program követte, amelyet élményfürdőzéssel töltöttek a résztvevők. A délután második fele a lelki táplálás jegyében rövid áhítattal vette kezdetét, majd kézműves tevékenységek és csapatépítő játékok színesítették. A képzés záró momentumaként tábortűz körüli énekléssel nyugtázták a tartalmas napot a résztvevők!
 

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. Külön köszönet Gönczy Gábornak, hogy a kúriát a program befogadására rendelkezésre bocsájtotta.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: