2018-06-19 20:34:40• hírek • MTI

Oroszország negyed óra alatt bedarálta Egyiptomot és továbbjutott

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Falcao and 2 others in Saransk.

Az utolsóként debütáló H csoport két meglepetést hozott: Japán legyőzte Kolumbiát, Szenegál pedig Lengyelországot. Oroszország újabb győzelmével gyakorlatilag továbbjutott.

 

Japán meglepetésre 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.  A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4-1-re nyertek.

 

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.
    

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek.
   

 A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett. A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Fédération Sénégalaise - FSF at Moscow.

 

A csoport másik meccsén még nagyobb meglepetésre  a szenegáli válogatott 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot kedden a világbajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésén, a moszkvai Szpartak Stadionban.

 

A lengyelek az 1974-es vb óta nem nyertek az első meccsükön: háromszor 0-0-s döntetlent játszottak, majd a mostani 2-1 előtt kétszer 2-0-ra kikaptak. Negyvennégy éve, Németországban 3-2-re verték az argentinokat.
    

A szenegáliak előtt pályára lépő négy afrikai válogatott - az egyiptomi, a marokkói, a nigériai és a tunéziai - vereséget szenvedett első oroszországi mérkőzésén.

 

Alig akadt helyzet az első félidőben, a kapuk elvétve forogtak veszélyben. Az elején a lengyelek passzolgattak jobbára hátul, amikor pedig meg akartak indulni, rendszerint elvesztették a labdát. A szervezetten futballozó szenegáliak gyors ellentámadásokat vezettek, igaz, komolyabb lehetőségük nekik sem akadt. A gól is úgy esett, hogy egy távoli kísérletnél a labda lengyel védőn irányt változtatott. A némi labdabirtoklási fölényben játszó európai csapatnak két lövése ment kapu mellé, az erős és gyors játékosokból álló afrikainak négy, egy pedig góllal zárult. A lengyel támadókhoz kevésszer jutott el a labda.
    

A szünetben lecserélték a 100. válogatott mérkőzésén szereplő Jakub Blaszczykowskit. A lengyelek nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba, de aztán megint nem találtak fogást a szenegáliakon, akik ráadásul növelni is tudták előnyüket. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került az európai csapat, és bár próbált támadásokat vezetni, az afrikaiaknak többnyire sikerült tisztázniuk, így csak a szépítés jött össze.
    

A lelátón a lengyelek nagy fölényben voltak, a pályán viszont a szenegáliak akarata érvényesült.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Сборная России по футболу and Eg National Team.

 

A házigazda orosz válogatott 3-1-re legyőzte az egyiptomi csapatot az A csoport második fordulójának szentpétervári nyitómérkőzésén, így szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut négyeséből.

Az orosz együttes hat pontjának és kiváló gólkülönbségének (8-1) köszönhetően szinte biztos továbbjutónak érezheti magát, s már szerdán hivatalosan a 16 közé kerülhet, amennyiben a szaúdiak nem győzik le a csoportfavorit uruguayiakat.
    

Az egyiptomi együttesbe a keddi meccsre visszatért a vállsérüléséből felépült Mohamed Szalah, aki büntetőből gólt is szerzett, ám csapata továbbjutása így is valószínűtlenné vált. Ahhoz ugyanis a szaúdiak elleni zárókörös győzelmen kívül arra lenne szüksége, hogy Uruguay szerdán, illetve az utolsó fordulóban is kikapjon, s a hármas holtversenyben a legjobb legyen a gólkülönbsége.

 

Az első félidőben a házigazdák futballoztak némi fölényben, ezt a kapura lövések száma is igazolta, de a játékosok egyik oldalon sem céloztak pontosan. Az oroszok közül csak Szergej Ignasevics találta el a kaput, az ellenakciókra alapozó egyiptomiak részéről pedig csupán Mohamed Szalah tudott veszélyeztetni.
    

A második játékrész álomszerűen kezdődött a házigazda szempontjából, ugyanis két perc sem telt, amikor egy öngóllal vezetéshez jutott a Szbornaja. Az addig stabilan futballozó egyiptomiak érezhetően megzavarodtak, közel tíz perc is eltelt mire rendezték soraikat. Negyedóra után az afrikai csapat már kisebb lehetőségekig is eljutott, de mire igazán magukhoz térhettek volna a sokkból, az orosz csapat három percen belül eldöntötte a meccset. Az első találkozón is eredményes Cserisev és Dzjuba szép találatai után az egyiptomiak padlóra kerültek, ám Szalah bő negyedórával a vége előtt visszaadta számukra a reményt.
    

Az afrikai együttes a hajrában minden megtett az újabb gólért, az oroszok azonban uralták a meccset és biztosan őrizték előnyüket.


H csoport:
Kolumbia – Japán 1-2
gólok: Quintero (39.) illetve Kagava (6., 11-es), Oszako (73.)

Lengyelország – Szenegál 1-2
gólok: Krychowiak (86.) illetve Rangel Cionek (38., öngól), Niang (61.)

A csoport állása: 1-2. Japán, Szenegál, 3-4. Kolumbia, Lengyelország


A csoport:
Oroszország – Egyiptom 3-1
gólok: Fati (47., öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: