2010-12-10 16:29:45• hírek • MTI

Orosz lapban árulják a Fradit

Egy orosz üzleti lapban hirdetve keres befektetőt a Ferencváros labdarúgócsapata számára Kevin McCabe tulajdonos.

A Vedomosztyi című újság csütörtöki számában "Vezető magyar futballklub finanszírozó partnert keres" címmel jelent meg a hirdetés, amelyben McCabe befektetőtársat keres a zöld-fehér klub működtetéséhez. A hirdetés megfogalmazása szerint a potenciális befektetőre - akitől minimum 1 milliárd rubelnyi (25 millió eurónyi) összeget vár az angol üzletember - "a klub megkezdett átalakításának folytatása érdekében van szükség".

A hirdetés Közép- és Kelet-Európa leghíresebb, Magyarország legismertebb és legeredményesebb csapatának nevezi a Ferencvárost. A klub bemutatására felsorolja, hogy az együttes 28-szoros magyar bajnok, a Magyar Kupát 20-szor hódította el, az egyetlen magyar csapat, amely európai kupát nyert (Vásárvárosok Kupája), és az első, amely bejutott a Bajnokok Ligájába.

Amint azt a hirdetés írja, a csapatnak 600 ezer hűséges szurkolója van, és a tévében közvetített meccseit 12-15 millióan (!) nézik. Éves forgalma jelenleg mintegy 4 millió euró - szól a szöveg.


Az Üllői úti pálya madártávlatból
Az Üllői úti pálya madártávlatból


 

Külön bekezdés adja hírül, hogy a klub stadionja a Duna gyöngyszemének is nevezett Budapesten, a központtól négy kilométernyire van, fő közlekedési útvonalakhoz közel, "saját metróállomással rendelkezik, a városközpontba 15 perc alatt, a repülőtérre 15-20 perc alatt lehet eljutni, igazi stadion 2 hektáros területen, 18 ezer férőhellyel".

A tulajdonviszonyokról a hirdetésben az áll, hogy a klubot Kevin McCabe vállalkozó irányítja, aki a kínai Csengdu Blades, valamint az angol Sheffield United igazgatótanácsának az elnöke, s az ausztráliai Central Coast Mariners klub részvényese.

Minimális befektetési összegként a hirdetés 25 millió eurót jelöl meg azzal, hogy komoly szándékok esetén az érdeklődők jelentkezzenek az info@scarboroughgroup.com email-címen.

McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa november 9-én jelentette be, hogy  részben vagy egészben értékesítené a Zrt. részvényeit.


Az új Fradi-stadion látványterve - amikor még képben volt az új stadion építése
Az új Fradi-stadion látványterve - amikor még képben volt az új stadion építése


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: