2016-02-16 11:47:30• hírek • MTI

Orosz invázió az újlatinok ellen? Kezdődik a BL tavaszi szezonja!

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét összecsap egymással a két újgazdag óriás, a Paris Saint-Germain és a Chelsea a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, a kedden kezdődő nyolcaddöntős párharc esélyesei azonban - a korábbiakkal ellentétben - egyértelműen a franciák.

A csapatok két éve a nyolc között találkoztak, s akkor az orosz Roman Abramovics pénzelte angol együttes idegenben szerzett góllal búcsúztatta a francia bajnokot, tavaly viszont - ugyancsak a nyolcaddöntőben - fordult a kocka, s a katari olajmilliókkal gazdálkodó PSG diadalmaskodott, méghozzá a visszavágón hosszabbítás után kiharcolt 2-2-es döntetlennel.

A mostani szezonban mutatott formát nézve ezúttal egyértelműen a párizsiak számítanak favoritnak, még úgy is, hogy ők csoportmásodikként, míg a Chelsea csoportelsőként zárta az őszt a BL-ben. Zlatan Ibrahimovicék toronymagasan vezetik a francia tabellát, a bajnokságban 35 meccse nem kaptak ki, s egészen a hétvégéig 16 meccses győzelmi szériát produkáltak minden sorozatot figyelembe véve. Szombaton aztán csak döntetlent játszottak a Lille-lel, igaz, Laurent Blanc vezetőedző több kulcsjátékosát is pihentette a keddi BL-meccsre.

Ezzel szemben a londoniak címvédőként csupán a 12. helyen állnak a Premier League-ben, 26 meccsen mindössze 8 győzelmet szerezve. A gyenge szereplés miatt decemberben Jose Mourinhót Guus Hiddink váltotta a vezetőedzői székben, ám sokáig vele sem ment jól az együttesnek. A hétvégi bajnoki forduló viszont komoly önbizalmat adhatott a játékosoknak, miután - a szezonban talán először - látványos és eredményes játékkal nyertek 5-1-re a Newcastle ellen.

"Ez a hétvégi siker remek nyitánya volt ennek a hétnek, amelyen vitathatatlanul a szezon eddigi legfontosabb meccsei várnak ránk" - nyilatkozta Gary Cahill, a Chelsea védője. - "Magabiztosan készülhetünk a keddi mérkőzésre, melynek jelentőségével mindannyian tisztában vagyunk."

A keddi játéknap másik mérkőzésén a Benfica fogadja a Zenitet, amely ősszel imponáló magabiztossággal nyerte meg a csoportját. A két csapat keddi teljesítményét komolyan befolyásolhatja, hogy amíg a portugál gárda játékban van, addig az orosz csapat december eleje óta nem játszott tétmeccset. A Benfica remek formában van, legutóbbi tizenöt meccséből 13-at megnyert, egy döntetlen mellett pedig mindössze egyet veszített el - a legutóbbi hétvégén a Porto elleni hazai rangadót. Más kérdés, hogy pont ezek a nagyon kiélezett meccsek nem jöttek össze ebben a szezonban a „sasoknak", hisz a Portótól ősszel is kikaptak 1-0-ra, a Sporting pedig egyenesen kiütötte őket 3-0-ra. Az orosz bajnokság tavaszi szezonja csak március ötödikén kezdődik, a Zenit ezt a negyedik helyről várja.

nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Benfica -Zenit 21.45  Sport1, DolceSport2
Paris Saint-Germain -Chelsea 21.45  M4 Sport, Sport.ro, DolceSport1

A keddi nap labdarúgó-programjához tartozik még egy Európa Liga találkozó is, a második számú kontinentális kupasorozat 16-os döntőjében az török bajnokságot biztosan vezető Fenerbahce az orosz harmadik Lokomotiv Moszkvát fogadja.

Fenerbahce - Lokomotiv Moszkva 19.00  Digisport1.hu, DolceSport2

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: