2014-03-14 13:43:08• hírek • MTI

Orosz haditechnikát szállító szerelvény tart a Krím belsejébe

Orosz haditechnikát szállító vasúti szerelvény indult útnak péntek reggel a Krím belsejébe a félsziget keleti részén fekvő Kercs városából - jelentette az ukrán média.

A híradások szerint Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán védelmi minisztérium krími médiaközpontjának vezetője kercsi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a szerelvény 14 darab Sz-300-as légvédelmi egységet, 4 páncélozott járművet és 13 katonai teherautót szállít. Az UNIAN hírügynökség szerint az észak-krími Dzsankojban is katonai konvojt láttak elhaladni, de nem tudni, hogy milyen irányba tart a gépkocsioszlop.

"Előző nap orosz katonai személyzetet vonultattak fel a dzsankoji repülőtérre, akiket tábori lelkészek búcsúztattak" - közölte Szeleznyov. Hozzátette, hogy gyengült a blokád a Szevasztopoli-öböl partján fekvő Inkermanban, ahol az ellenőrző pontoknál átengedik az ukrán katonákat, a támaszpont személyzetét és az élelmezését ellátó személyeket. A támaszpont helyettes parancsnoka péntek reggel tájékoztatta a támaszpontot blokád alá tartó inkermani kozákokat és orosz katonákat, hogy megállapodás született az ukrán haditengerészet és az orosz fekete-tengeri hadiflotta között arról, hogy nem engednek meg provokációkat - írta Szeleznyov.

Anatolij Hrincenko parlamenti képviselő, volt védelmi miniszter a Facebook-oldalán azt írta, hogy a Krímben nyoma veszett az Avtomajdan nevű autós kijevi mozgalom három aktivistájának. A három aktivistának annyit még sikerült tudatnia, hogy Szimferopol egyik utcáján három dzsip üldözte a gépkocsijukat, majd lövések hallatszottak.

A mobiltelefon-társaság adatai szerint az aktivisták - vagy legalábbis a telefonjaik - egy orosz katonák által nemrégiben elfoglalt területen vannak, egy szimferopoli címen. Az orosz katonai kiegészítő parancsnokságon tagadták, hogy Avtomajdan-aktivisták lennének náluk.

Hricenko hozzátette: kérésére a tatár gyűlés, a medzslisz képviselője bejelentést tett az ügyben a rendőrségen, de a nyomozás egyelőre nem járt eredménnyel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: