2011-01-23 15:16:20• hírek • M. T. R.

Örömzenekoncert Kaplonyban

Csobot Adél
Csobot Adél

Azt tartják, a gazdasági válság egyetlen pozitív hozadéka, hogy nem a megfizethetetlen „világsztárocskákat" léptetik fel mindenhol, hanem lehetőséget biztosítanak a helyi és környékbeli fiataloknak. Szombat este Kaplonyban is egy ilyen lehetőség volt. A nagykárolyi kulturális központ megyeszékhelybeli társintézményével közösen könnyűzenei koncertet hirdetett, Happy Time elnevezéssel a községbe.

Elöljáróban elmondták, hogy novemberben volt Szatmárnémetiben egy hasonló, fiatalokra épülő koncertjük, s reményeik szerint számos környékbeli településre ellátogatnak a jövőben megmutatkozni a közönségnek. Félórás csúszással kezdődött a fiatalok lehetősége. S bár üres szék akadt, félház előtt is hamar megteremtették a rockkoncert-hangulatot. Bömbölt a zene, a közönség ütemre tapsolt, a ritmust még a visszafogottabbak is dobolták a lábukkal. A keményebb rocktól, a könnyűzene legkönnyebb válfajáig majd minden megszólalt.

Előbb Nagy Anita énekelte Cserháti Zsuzsa Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem, majd a Quimby együttes Most múlik pontosan című dalát a Csík zenekar feldolgozása alapján. A tehetséges énekes után a No Limit zenekar (Raluca Bilaţiu - ének, Loredana Fogas - basszusgitár, Marius Georgescu - dob, David Andrei - billentyűk és Schnell Rolland - gitár) következett. Egyebek között a Kings of Leon Use Somebody és Alicia Keys Empire State of Mind című slágereit adták elő.

Nagy Anita énekelt ezután, majd Csobot Adél énekesnő. Utóbbi a Megasztár nevű magyarországi tehetségkutatón ért el kiváló eredményt. A Fineline együttesen (Altfater Andrea - ének, Gacsó Szindi - dob, Bujdosó Anita - basszusgitár, Bujdosó Kitti - gitár, Karen Horn - gitár, Hatvani Tibor - billentyűk - megbetegedés miatt felkészítőtanáruk, Szűcs József helyettesített) volt a sor. A szatmárnémeti meghívott együttes, a Basement Band (felkészítő tanár: Cserey Csaba) következett, majd a fiatalok után egy örökifjú, Cserey Csaba (Csabcsi) dobművész játszott nem kevésbé felszabadultan.

Örömzene volt, bánhatja, aki otthon maradt!


Örömzenekoncert Kaplonyban


 


Örömzenekoncert Kaplonyban
A No Limit Együttes

A Fineline Együttes
A Fineline Együttes


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: