2018-01-22 07:44:37• hírek • Közlemény

Örömterápia a szatmárgörbedi SZIKÉN

„Nem értem és nem látom át, Isten tervét és szándékát, csak azt tudom, hogy a jobbján ott van az én Megváltóm” – szólt az az ének, amit többször is elénekeltek Szatmárgörbeden a soron következő SZIKE-alkalmon.

Havonta legalább egy ifjúsági rendezvénnyel hívja az ifjakat istentiszteletre a SZIKE, azaz a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági szervezete, mely vasárnap koraeste 18 órára Szatmárgörbedre érkezett. Szatmárgörbed református templomában Kürti Tamás házigazda lelkipásztor köszöntötte a szép számban megjelenteket, majd a Bízz Band vezetett a dicsőítésben.

Varga Edina igeolvasása és Varga Viktória imádsága után Rácz Ervin ifjúsági előadó hirdetett Igét: „Hála legyen Istennek az ő kimondhatatlan ajándékáért.” (2Kor 9,15) Az igehirdető örömterápiának nevezte az alkalmat, amelyen nem illetlenség boldognak lenni.

A szomorú keresztyénségünk oka egyrészt az, hogy csak a bajban keressük Isten, és a problémával asszociáljuk Őt, másrészt pedig Isten szeretetének elfogadása helyett megfelelési kényszerben élünk, ami eleve kudarcra van ítélve. Ne halasszuk, ne passzoljuk tovább, hanem fogadjuk el az Ő ajándékát, magát Krisztust és hálatelt, örömös életünk lesz.
 

Kiss Szabolcs apai lelkipásztor örömről, hálaadásról, boldogságról tartott tartalmas előadást. Az örömteli, boldog pályakezdő fiatalok az életpálya követés bizonyítékai szerint többre viszik az életben, mint az élettől, jövőtől tartó, hálátlan társaik. – mondta. Mi jellemzi az örömteli, hálás, boldog embert? Hogyan gyakorolhatjuk ezt a mindennapokban?


Ezekre a kérdésekre 10 pontban adta meg a választ: Fejezzük ki hálánkat, köszönetünket annak, akit ez megillet. Gyakoroljuk az optimizmust! Törekedjünk derűre, vidámságra, mosolyogjunk, nevessünk többet, mint eddig! Ébresszük fel, erősítsük és gyakoroljuk, de tartsuk is határok között az altruizmust! (tegyünk jót másokkal!) Erősítsük szeretetkapcsolatainkat, családi, baráti és társas együttléteinket! Gyakoroljuk az elismerő, bátorító szavak használatát, egyszersmind hagyjuk el a kritizálást, minősítést, elmarasztalást! Tanuljuk meg az ártó stresszekkel, sőt krízisekkel való megküzdésnek először a személyes, saját magunkban történő feloldását, feldolgozását (hogyan vezessük le)!


A megbocsátás képességének gyakorlása, a bűntudatos vagy ellenséges érzések hordozásának megszüntetése! Legyünk elkötelezettek, motiváltak és reménykedők abban, hogy a céljaink megvalósíthatók! Éljünk a jelenben (de ne csak a mának!)! Testi-lelki-kapcsolati jólét fontos tétele a fizikai élénkség, mozgékonyság, a testi aktivitás, sport! Ha ezt a 10 parancsolatot végiggondoljuk, tudatosítjuk, csakhamar világossá válik, hogy mindezt társas közegben, családban, barátokkal, szeretteinkkel együtt tudjuk igazán megvalósítani! Így válunk egyre hálásabb emberekké Isten és egymás iránt! – mondta Kiss Szabolcs.
 

Ez az alkalom egyfajta örömterápia volt, de az örömhírrel, az evangéliummal, Istennel és egymással való közösségben. Rendhagyó alkalom volt ez a görbedi gyülekezet életében, de látható volt, hogy az örök ifjak is tudtak azonosulni az ifjúsági énekekkel, főleg annak mondanivalójával.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: