2018-04-02 15:28:55• hírek • közlemény

Örömtelivé tették az ünnepet

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szükséget szenvedő embertársaink számára is örömtelivé tegye a keresztény ünnepeket.

Húsvét és karácsony előtt ezért a szervezet tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagokat juttat a rászoruló személyeknek és családoknak Szatmár és Máramaros megye területén. Emellett a Caritas rendszeresen szervez meleg étel osztási akciókat is az ünnepek időszakában, hogy a szerető gondoskodás és segítségnyújtás révén fellobbantsa a reményt azok szívében, akikkel mostohán bánt a sors.


Így történt ez most is, a szervezet önkéntesei, valamint a szatmárnémeti és nagykárolyi Szociális és Szakmai Integrációs Központ munkatársai több száz személynek és családnak adtak át segélycsomagot az elmúlt hét folyamán. Egy magát megnevezni nem óhajtó nagylelkű szatmárnémeti magánszemély jóvoltából pedig hétszáz töltött káposztát osztottak ki a Caritas önkéntesek a megyeközpont legszegényebb zónáiban. Nem feledkeztek meg a Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központ által ellátott egyedül, nehéz anyagi körülmények között élő idősekről sem, számukra az ízletes ünnepi fogást házhoz szállították.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: