2017-12-11 09:56:18• hírek • Szatmár.ro

Örömteli várakozás

A karácsonyi hangulat megidézése elsőként barkács délutánnal kezdődött november 29-én, ahol a Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközség gyülekezeti tagjai saját kezűleg készíthettek adventi koszorút, hóembert, mikulásbotot, és sok más adventtel és karácsonnyal kapcsolatos díszt.

Talán csak a Mikulás gyárában olyan nagy a nyüzsgés, mint amilyen a gyülekezeti teremben volt. Mindenkinek járt a keze, az ollója és a ragasztópisztolya. Hogy még kellemesebben teljen az idő, a résztvevők orgona és gitár kísérettel adventi dalokat énekeltek.

"A sok készülődés mellett szükség van arra, hogy beékeljünk a rohanó mindennapokba egy kis pihenőt, hogy elcsendesedhessünk egy kicsit és újult erővel indulhassunk neki a karácsonyi készülődésnek" - mondta Illyés Sándor, evangélikus lelkész.
 

A karácsonyt úgy érdemes ünnepelni, ha kellőképpen ráhangolódunk - ennek fényében teremtették meg a lehetőséget december 10-én, advent második vasárnapján arra, hogy a közösség összeülhessen, hogy együtt készülődjön lélekben az ünnepekre. Csendes Judit zongora tanárnő tanítványai és a gyülekezet vallásórásai műsorukkal színesítették a karácsony felé vezető lelki utat. A műsor végén a gyerekeket megajándékozták, a hallgatóság pedig egy bő óra erejéig elmélyülést, nyugalmat és felfrissülést kaphatott.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: