2011-12-20 14:59:09• hírek • Póti Orsolya

Örömteli pillanatok a rácsok mögött

A szeretet ünnepe alkalmából különleges programot szervezett a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet a bent lakóknak. December 20-án kilenc fogvatartott tölthetett el néhány órát családjával. A látogatóba érkező gyermekek ajándékban részesültek.

A megyei büntetőintézet vezetősége december 20-ára speciális családlátogatást szervezett a közelgő ünnepek alkalmából. A délelőtti órákban kilenc jó magaviseletű tölthetett néhány órát szeretteivel az intézmény közösségi termében. Az akció annak a szociális programnak a része, melynek célja a családdal és a közösséggel való kapcsolatok erősítése - mondta el Raluca Dimulescu, az intézmény sajtószóvivője.

A speciális látogatásban részesülő foglyokat magaviseletük alapján választották ki. A bent lakókhoz főként gyermekeik és élettársaik érkeztek, akikkel néhány órát jó hangulatban beszélgethettek. A közösségi teremben felállított fenyőfa alatt ajándékok is lapultak; ezekkel a gyermekeknek kedveskedett a börtön vezetősége.

A megkérdezett családok egyhangúan azon a véleményen voltak, hogy ünnepek előtt nagy jelentősége van ennek a látogatásnak, hiszen nagyon jó érzés újra együtt lenni. Noha a családtagok többsége minden látogatási alkalmat kihasznál, de jó, hogy a börtön vezetősége évente többször is megszervezi a speciális látogatást.



Egy szaniszlói család is a terem egyik asztalánál ült. A gyermek mosolya a szülők arcára is önfeledt mosolyt csalt, annak ellenére, hogy a családapa még egy évig távol lesz az otthontól. Nekik is fontos ez a pillanat, mert a tíz év együttélés során alig szakadtak el egymástól, de most egy elkövetett vétek megtörte a harmóniát.

A foglyok számára a kedd délelőtti egy meghatározó pillanat; a havonta megengedett négy látogatáson kívül, egy újabb különleges alkalom arra, hogy családjukkal együtt lehessenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: