2019-03-21 05:49:00• hírek • Szatmár.ro

Örömre, vagy aggodalomra ad okot a Google Stadia?

A napokban vált megkerülhetetlen témává a szakportálokon a Google Stadia ügye. Mi is ez? Egy szolgáltatás, amely elsősorban a gamerek számára hoz újdonságot, sőt, megváltoztathatja az egész játékipart.

A lényeg: a játékok egy felhő-szolgáltatásban futnak, a felhasználónak pedig nincs szükségük bivalyerős gépre ahhoz, hogy a legújabb játékokat 4k vagy később 8k felbontásban játszhassák. Csak internetkapcsolatra van szükség, elvileg nem is nagyon gyors, de mindenképp stabil kapcsolatra. A Google által kiadott információk szerint a játékokat számítógép mellett akár mobiltelefonon, táblagépen vagy egy Google Chromecast segítségével akár a tévén is játszhatjuk.
 

Amennyiben megvalósul a Google terve, az romba döntheti a hardveripart, hiszen sokan egy kisebb vagyont fizetnek egy új videokártyáért, vagy egy bivalyerős prociért, hogy a legújabb játékokat szaggatásmentesen, full grafikán játszhassák. Bajba kerülhetnek a konzolok is, létük némileg okafogyottá válik, ha mindenki számára elérhető lesz a Stadia szolgáltatás.
 

Kérdés, hogy mennyibe kerül majd a szolgáltatás, mi alapján kell majd fizetni, és hogy a nagy játékgyártók behódolnak-e a Google-nek?    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: