2016-10-27 15:47:30• hírek • Szatmár.ro

Örömautózáson a Reménysugár

2016 októberének végén immár nyolcadik alkalommal került újra megrendezésre az Örömautózás a Hungaroringen, melyen Szatmár megyéből, a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja révén, 14 személy vett részt.

Az Örömautózás nevű eseményt négy versenyző hívta életre: Kiss Ági és Laboncz Katalin navigátorok, Stróbl Balázs, egykori rali-versenyző, valamint akkori navigátora Szilassy Arnold. Ezt a napot - mely évek óta megrendezésre kerül - egy daganatos fiú, Kléri Ádám rajongása és sajnálatos halála ihlette.

A szervezők szeretnék felhívni ezáltal is a figyelmet arra, hogy mekkora felelőséggel és áldozattal jár a súlyos betegségben szenvedő gyermek ápolása. A család, a barátok és a környezet mennyi támogatást tud adni a szülőknek és a gyermeknek a gyógyulás felé vezető úton. Az Örömautózás ma már túlmutat az autóversenyzésen, mert egyre több motorsporthoz kötődő szervezet, olimpikon, színész és ismert ember, más sportágak képviselői, valamint vállalatok csatlakoznak az eseményhez.

Az idei Örömautózás "nagykövete" Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott, világkupa-győztes és európabajnok vízilabdázó, négy gyermek édesapja, aki azonnal vállalta az esemény képviseletét.

Tudjuk, hogy az élmény gyógyít, a mosoly, a jókedv erőt ad, elfeledteti a mindennapokat és a felhőtlen kikapcsolódással és élményterápiával gyógyulni lehet. Mára már egyre többen gondolják, hogy a kórházi ellátás mellett a lelket is gyógyítani kell és ezáltal gyógyulnak a fizikai betegségek is. Ehhez azonban élményre, örömre van szükség. Az Örömautózás Csapata ezt igyekszik együttes erővel megadni a beteg gyerekeknek és családjaiknak. A gyerekeknek nagy élményt ad minden évben a rendezvény: a versenyautókban, igazi versenyzőkkel élhetik át, milyen érzés versenypilótának lenni. Az autózás mellett többféle programot biztosítottak a gyerekek és családjaik számára: 3D szimulátorok, trambulinok, kismotorok, arcfestés, játékok, bohócok, lufihajtogatók festették varázslatossá és meseszerűvé az eseményt.

Mára egy igazi közösség alakult ki a Reménysugár körül, amelyik cselekvően tesz a gyerekekért és családokért, akik nap mint nap harcolnak és reménykednek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: