2015-06-22 15:38:24• hírek • Szatmár.ro

Öröm az együttlétben

A különböző korosztályok együtt töltekeztek a Kis Szent Teréz plébánia napján, június 21-én.

Nyolcadik alkalommal szervezett plébánianapot a Kis Szent Teréz egyházközösség, hogy egybegyűjtse híveit korosztálytól függetlenül egy olyan változatos programokat ígérő napra, mely lehetőséget ad a töltekezésre és ismerkedésre egyaránt.

Tizenkét órakor szentmisével vette kezdetét az együttlét, amikor ötven évfordulós - 50, 40, 30, 25, 20 éve együtt - házaspár újította meg házassági ígéreteit. A templomból kiérve elfogyasztották az addig bográcsban elkészült gulyást, a gyerekek népi játékokat próbáltak ki - patkódobás, ütlegelés, diótörés, toldi rúd emelés, mocsárjárás, fejtörő kockakirakás -, vetélkedőn vettek részt, a nagyobbakat is várta a néptánc, a vívó bemutató. Dánku Pál "A papok szerepe az 1848-as szabadságharc során és az azt követő időszak eseményeiben" címmel tartott előadást, később pedig az Abend zenekar adott kedvcsinálót a közös énekléshez, a nótapárbajhoz is.

Az idei plébánianapon különös érdeklődés övezte az íjászbemutatót és a "A tűzoltók a gyermekek barátai" bemutatót, de a kétszázharminc résztvevő mindegyike megtalálhatta a számára érdekes programot, az időt a beszélgetésre, az öröm pillanatait az együttlétben.

A Kis Szent Teréz plébánia napját tartották

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: