2017-07-17 11:01:25• hírek • Szatmár.ro

Örökzöld slágerek - fúvószenekarra

Nagyon jól sikerült a Nemzetközi Fúvószenei Fesztivál, jövőre jön a folytatás.

Először szervezett a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ fúvószenei fesztivált, ám már most kijelenthetjük, jövőre biztos, hogy lesz folytatás. Nagyon hangulatos esemény lett ez, amelyre szombaton kicsit kevesebben, vasárnap pedig igen sokan kilátogattak. Persze a szombati, kicsit gyérebb érdeklődésnek megvolt az oka: az esős időjárás. A szervezők erre is fel voltak készülve, így az eső érkezésével a fellépő zenekarok beköltöztek a Szakszervezetek Művelődési Házába. Vasárnap viszont semmi akadály nem gördült a remek koncertek megtartása elé.

Sok ismerős dallam hangzott el, igazán újszerű hangszerelésben. Néhány napja a hírekben is olvashattunk róla, hogy Macron francia és Trump amerikai elnököknek a katonazenekar Daft Punkot (is) játszott, a szatmári fellépők sem voltak szívbajosak. Szólt mások mellett ABBA, Boney M vagy éppen Village People is fúvószenekari hangszerelésben.

Két nap alatt magyarországi, romániai és lengyelországi fúvószenekarok koncerteztek, Szatmár megyét Kaplony, Mezőpetri, Krasznabéltek zenészei és a Gyermekek Palotájának egyesített zenekara képviselték. Magyarországról Tóthkomlós és Gyula volt jelen zenekarral a szatmárnémeti rendezvényen, a romániai fellépők sorát a zilahiak erősítették, Lengyelországából Krzyzanowice város zenészei léptek fel a fesztiválon.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: