2019-04-04 10:11:28• hírek • Szatmár.ro

Örökségünk Őrei döntő: vasárnap Kolozsváron mérettetnek meg a kölcseysek

Az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket mozgalom idén új szintre lépett: hivatalosan elismert országos versennyé vált.

A három regionális döntőt követően április 7-én, vasárnap 11 órától az első országos döntőnek ad otthont a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium Felvinczi György díszterme, ahol 8 csapat mutatja be a védence köré épített történetét és eddigi tevékenységét.

 

A résztvevő csapatok Brassóból, Déváról, Kézdivásárhelyről, Kolozsvárról, Nagyváradról, Nyárádszeredából, Szatmárnémetiből és Szászrégenből érkeznek az országos döntőre. A 2018-2019-es tanévben több mint 600 fiatal kapcsolódott be az első romániai, hivatalosan elismert örökségvédelmi versenybe, amit európai sikertörténetként, példaértékű programként említenek az Európai Unióban.

 

A több hónapja zajló megmérettetés a végéhez közeledik. Nekünk is van kiért izgulni, hiszen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata, az „Örökségünk a szatmárnémeti Zsinagóga” is ott van a finalisták sorában.

 

A gimnázium lelkes fiataljai kitettek magukért az elmúlt hetekben és hónapokban. A szorgalmas és kreatív munka egy csapattá kovácsolta őket, mely a szatmárnémeti regionális döntőben nyújtott teljesítményükön meg is látszott. Az árnyékszínházi előadás során a közönség köreiben többen is törölgették a könnyeiket.

 

A csapat, állhatatos munkájuk gyümölcseként és felkészítő tanáraik, illetve Pataki Enikő igazgatónő lankadatlan támogatásának köszönhetően elérkezett az utolsó száz méterhez: az országos döntő színpadára április hetedikén állnak fel.

 

Sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: