2011-05-16 14:09:48• hírek • Szatmár.ro

Örök élmény ez a kirándulás

Május 15-én a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjából 8 szatmári gyereknek is sikerült megszervezni, hogy részt vehessen  Magyarország egyik legnagyobb autós eseményén, egy  „élményautózáson"  a Hungaroringen.

Az Örömautózás elnevezésű rendezvény  már négy éve kerül megszervezésre, lelkes autósportbarátok kezdeményezésére a gyógyíthatatlan betegségben elhunyt fiatal miskolci rallirajongó Kléri Ádám emlékére. Az 50 rákbeteg gyerek számára szervezett rendezvénynek nagy sikernek örvendett az idén is, a fiatalok kipróbálhatták a gyönyörű versenyautókat, igazi pilóták mellett élhették át a gyorsulás izgalmát a pályán. Örömmel hallgatták, ahogy a pilóták beavatták őket az autóversenyzés titkaiba, meséltek különböző nemzetközi versenyeikről.

A legnagyobb sikere a Lotus versenyautóknak volt és a magyarországi Lotus Kupa női pilótáinak,  a kis „száguldani vágyók" valósággal tolakodtak, hogy ezeket az autókat is kipróbálhassák. Volt, aki 12 autóban is ült. A gyerekek apró emléktárgyakkal kedveskedtek a pilótáknak, akik ezt örömmel fogadták.

A Reménysugár csapatának is nagy öröm, hogy segíthette a gyerekeket  találkozni profi pilótákkal, akikkel valódi és lehet, hogy megismételhetetlen élmény volt gyorsulni ott, ahol csak a nagyok szoktak, és amiről sokan csak álmodhatnak. Abban pedig mindenki egyet kell hogy értsen, hogy álmokat teljesíteni jó és ebben a felnőttek sokat tehetnek, mert ezzel is életben tartják reményt.


Profik mellett próbálhatták ki a száguldozást a gyerekek
Profik mellett próbálhatták ki a száguldozást a gyerekek


A Hungaroringre látogattak "örömautózni"
A Hungaroringre látogattak ki "örömautózni"


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: