2011-08-04 13:58:18• hírek • Szatmár.ro

Örjöngő focidrukkerek és csendőrök az Olimpia-meccsen

A közelgő őszi labdarúgó idényre készülve a Szatmár Megyei Csendőrség a rendőrökkel közösen tartott gyakorlatot az Olimpia Stadionban. Bár a szatmári drukkerekre nem jellemző a vandál viselkedés, az egyenruhások azt gyakorolták, hogyan lehet gyorsan "hatástalanítani" a botrányokozókat.

Rövid, de annál tartalmasabb gyakorlatot tartott a Szatmár Megyei Csendőrség az Olimpia Stadionban csütörtök délben. A teljes felszerelésben megjelenő nagy számú rendfenntartó többek között a nagy embertömeg irányítását gyakorolta, de nem maradtak ki olyan kötelező gyakorlatok, mint az agresszív drukkerek kiemelése a tömegből. Volt drukker, aki füstölő petárdákkal dobálta a csendőröket.

Egy labdarúgó mérkőzés biztonságos lebonyolításának alapja, hogy már a bejáratnál kiszűrjék az agresszíven viselkedőket, valamint megmotozzák a gyanús alakokat, ezért az Arenei és Luceafarul utcákon a csendőrök már kordonok között szűrték a képzeletbeli meccsre igyekvőket. Itt máris lebukott egy személy, aki késsel akart bejutni a stadionba. A hazai és vendégdrukkereket aztán külön szektorokba helyezték el, ám először a hazaiak kezdtek házi füstbombákat dobálni, majd a vendégszurkolók váltak agresszívvá. Mindkét esetben kiemelték a tömegből a főkolomposokat és elvezették őket.

A gyakorlat ötlete augusztus 3-án merült fel, amikor a Csendőrség vezetői a C osztályba feljutott Olimpia vezető-tanácsának képviselőivel tartottak megbeszélést a közelgő idénykezdés kapcsán.

Like-olj minket a facebook-on.


A drukkereken látszott: szeretik a balhét
A drukkereken látszott: szeretik a balhét


Megmotozták a meccsre érkezőket
Megmotozták a meccsre érkezőket


Megfékezték a rendbontókat
Megfékezték a rendbontókat


Elvezették a főkolomposokat
Elvezették a főkolomposokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: