2018. szeptember. 25., kedd
Névnap:
2017-09-14 08:14:22• hírek • Agerpres.ro

Őrizetbe vették a román hatóságok az önjelölt romakirályt

Őrizetbe vették az önmagát romák királyának nevező Dorin Cioabăt - közölték az AGERPRES hírügynökséggel Mehedinţi megyei rendőrségi források.

''Cioabăt 24 őrára őrizetbe vették, de a feleségét nem' - mondta a forrás.

A rendőrség azt követően vette őrizetbe a romák önjelölt királyát, hogy szerda reggel házkutatásokat végzett nyolc - Kolozs, Szeben, Temes, Hunyad, Dolj, Gorj, Mehedinţi és Argeş - megyében és a fővárosban, gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatos ügyben. Adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyeknél vizsgálódtak, akik illegális ügyleteik révén állítólag több mint 5 millió euróval károsították meg az államot.

A magát a romák nemzetközi királyának valló Dorin Cioabă szerdán úgy nyilatkozott, hogy ő is, felesége is ártatlanok, de meg kell jelenniük a rendőrségen, hogy nyilatkozatot tegyenek.

A házkutatások szorán 792.500 lejt, 47.935 eurót és 800 dollárt foglaltak le, ezen kívül bankszámlákon zároltattak 97.000 lejt is.

A vizsgálatok szerint 2009-2014 között több cég képviselője olyan rendszert alakított ki, amelynek révén sikerült kibújniuk az adókötelezettség teljesítése alól.

A gyanúsítottak ezzel a becslések szerint 5 millió euróval kásorították meg az államot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: