2020-05-21 19:02:02• hírek • Agerpres

Őrizetbe vették Huşi volt püspökét kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt

Kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Huşi volt püspökét, Corneliu Bârlădeanult - közölte az AGERPRES hírügynökséggel Iaşi táblabírósági ügyészsége.

Corneliu Bârlădeanul, világi nevén Corneliu Onilă 2017 júniusában került a figyelem középpontjába, amikor a püspök panaszt tett az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) három pap ellen, akik azzal zsarolták, hogy kompromittáló felvételt tesznek róla közzé, ha az egyházi méltóság nem juttatja őket pénzhez vagy tisztséghez.


Egy felvétel nyilvánosságra is került, eszerint Corneliu Bârlădeanul homoszexuális kapcsolatot létesített egy kiskorúval, aki állítólag akkor a Huşi-i Teológiai Szeminárium tanulója volt. Az illető jelenleg pópa egy Vaslui megyei parókián.


Az ügyészség akkor kivizsgálást indított Corneliu Bârlădeanul ellen, de az ügyet bizonyítékok hiányában lezárták. 2019 augusztusában viszont újrakezdték a vizsgálatot a Iaşi megyei táblabírósági ügyészség helyettes főügyésze utasítására. A három pópát, akik Bârlădeanult megzsarolták, a feljelentés nyomán kivizsgálták, majd letöltendő börtönbüntetésre ítélték. 2017 augusztusában Huşi püspöke, Corneliu Bârlădeanul visszavonult tisztségéből.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: