2013-11-14 17:27:04• hírek • Kocsis Zoltán

Megdőlt a Dragomir-diktatúra, Iorgulescu az LPF új elnöke

Dragomir (balra) és Iorgulescu (jobbra)
Dragomir (balra) és Iorgulescu (jobbra)

Kis túlzással a Ceausescu-diktatúra bukásához hasonló esemény történt csütörtökön a román labdarúgásban: 17 éves regnálás után Dumitru Dragomir elveszítette a Professzionális Labdarúgó Liga (Liga Profesionista de Fotbal, LPF) elnöki tisztségét. Az új elnök egy korábbi kihívója, Gino Iorgulescu lesz.

A 67 éves Dumitru „Mitica" Dragomir 1996 óta irányította elnökként az LPF-et. A rendszerváltás előtt olyan, a kommunista rezsim protezsáltjainak számító csapatok élén állt, mint a Viitorul Scornicesti vagy a Victoria Bucuresti.

A forradalom után a kezdetektől bábáskodtt az LPF megalakulása körül, amelynek előbb alelnöke, majd elnöke lett. Kétes megítélését, személyiségének megosztó jellegét tükrözi a sajtó által ráragasztott gúnyneve, a „Corleone" is.

Dragomirnak az elmúlt választások során mindössze egyszer volt ellenjelöltje, ám 2000-ben még legyőzte Gino Iorgulescut. Az egykori 49-szeres román válogatott középső védő, aki a rendszerváltás után évekig elnökként vezette a bukaresti National csapatát, ezúttal azonban négy szavazattal többet gyűjtött és 11-7 arányban legyőzte ellenfelét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: