2014-06-06 10:15:09• hírek • MTI

Őrizetbe vették Dan Adamescut

Őrizetbe vették csütörtökön Dan Adamescut, Románia egyik leggazdagabb üzletemberét, akit két bíró lefizetésével gyanúsítanak a korrupcióellenes ügyészek.

A vádhatóság szerint az üzletember két részletben 20 ezer eurót adott két bírónak, hogy azok az üzletember egyik csőd szélére került cége elleni perben számára kedvező döntést hozzanak. Adamescu cége fizetésképtelenné nyilvánítási eljárást kért, és amennyiben a bíróság ezt jóváhagyja, akkor lehetősége lett volna folytatni tevékenységét. Ezért volt fontos az üzletember számára, hogy megvesztegesse a bírákat.

A román média szerint a megvesztegetésben az üzletember egyik ügyvédje is részt vett, aki a minap öngyilkos lett.

Adamescut csütörtökön reggel kommandósok kísérték be a vádhatósághoz. A kihallgatás után már nem hagyhatta el az ügyészséget, hanem a bukaresti rendőrség fogdájába szállították. A bíróság várhatóan pénteken fogja tárgyalni az ügyészeknek Adamescu előzetes letartóztatására vonatkozó kérelmét.

Adamescu vagyonát a Forbes folyóirat romániai kiadása tavaly 950 millió euróra becsülte, és akkor ő számított Románia második leggazdagabb üzletemberének. Több cégen keresztül egyebek mellett ő ellenőrzi az Astra biztosítótársaságot, amelynek Magyarországon is van leányvállalata. A bukaresti Unirea Shopping Center plázának, valamint az Otelul Galati futballcsapatnak a tulajdonosa, de a médiában is érdekelt, ugyanis ő birtokolja az egyik legtekintélyesebb jobbközép napilapot, a Romania liberát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: