2015-12-17 09:55:23• hírek • Szatmár.ro

Őrizetbe vette a DNA a Szatmár Megyei Tanács alelnökét

A Román Korrupcióellenes Ügyészség szerdáról csütörtökre virradóra 24 órás őrizetbe vette Mircea Govort, a Szatmár Megyei Tanács alelnökét, a PSD Szatmár megyei elnökét. A DNA által kiadott közlemény szerint befolyással való visszaéléssel és zsarolással vádolják. Előzetes letartóztatásba helyezéséről a nap folyamán döntenek.

A DNA közleménye szerint Mircea Govort azzal gyanúsítják, hogy befolyásának köszönhetően több személyt is a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóság munkatársává tett azzal a céllal, hogy azok védjék a családja által vezetett vállalkozásokat.

A vád szerint egy helyi napilapnál való befolyását felhasználva megfenyegetett egy ügyvédet, hogy a napilap kompromittáló cikkeket közöl majd róla. Ez viszont elkerülhető, ha az ügyvéd közbenjár, hogy a pártvezér cégei közbeszerzési eljárásokat nyerjenek. A megzsarolt személy belement az üzletbe, a Govor-közeli cégek pedig több mint 21 millió lej értékben nyertek el közbeszerzésen munkálatokat.

Ugyancsak a napilap hasábjain indult volna lejárató kampány egy Szatmár megyei polgármester ellen is, ha az nem segít Európai Uniós projektekkel kapcsolatos közbeszerzési eljárások megnyerésében. A munkálatok értéke közel 10 millió lej volt.

A közlemény szerint a napilapnál gyakorolt befolyását használta fel akkor is, amikor arra kérte a Területi Munkaügyi Felügyelőség igazgatóját, hogy ne végezzenek ellenőrzéseket, illetve ne büntessék a hozzá, vagy a pártjához közeli vállalkozásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: