2013-04-27 15:44:48• hírek • Póti Orsolya

Origami, karaoke és filmvetítés a Könyvtárak éjszakáján

Második alkalommal rendezte meg a Szatmár Megyei Könyvtár a Könyvtárak éjszakáját, amelynek keretében kézműves foglalkozások, előadások, felolvasások és egyéb szórakoztató programok várták az érdeklődőket.

A Könyvtárak Éjszakája a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetségének kezdeményezése, amelynek célja a könyvtárba járás és az olvasás népszerűsítése. A Szatmár Megyei Könyvtárban április 26-án, péntek délután 18 órától került sor a rendezvény keretében megrendezett programokra, melyek elsősorban a diákokat vonzották.

Az olvasóteremben felolvasásokra és a Szatmári Művészeti Iskola diákjainak koncertjére került sor, a gyermekkönyv kölcsönző részlegen pedig origamit - főként virágokat - készítettek a gyerekek. Emellett sor került különféle vetélkedőkre és karaokéra is, melynek keretében zenei tudásukat mutathatták be a résztvevők.

Éjfél körül a filharmonikusok és a Művészeti Iskola diákjainak koncertje várta az érdeklődőket az olvasóteremben, az ígért filmvetítésre viszont nem került sor érdeklődők hiánya miatt, így már éjjel 1 órakor bezárt a könyvtár.

A programokon többnyire a szatmárnémeti román tannyelvű iskolák diákjai voltak jelen, ugyanis magyar nyelven zajló előadásokra, foglalkozásokra nem került sor ez alkalomból.

Paula Horotantól, a Szatmár Megyei Könyvtár sajtóreferensétől megtudtuk: nagy sikernek örvendett a második alkalommal megrendezett Könyvtárak éjszakája, hiszen több mint ezer iskolás, felnőtt és kísérő tanár vett részt az idei rendezvényen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: