2012-11-22 09:52:21• hírek • MTI

Óriáspingvinek népesítették be az Antarktiszt

Óriáspingvinek népesítették be az Antarktiszt harmincnégymillió évvel ezelőtt, fosszíliáikat argentin paleontológusok tárták fel.

Az őskövületeket feltáró La Plata-i Természettudományi Múzeum kutatói szerint a madarak magassága elérte a 2 métert - olvasható a PhysOrg tudományos hírportálon.

"Mind magasságát, mind testtömegét tekintve ez a valaha élt legnagyobb ismert pingvinfaj" - hangoztatta Carolina Acosta paleontológus. Hozzátette: a ma élő "rekorder" a császárpingvin (Aptenodytes forsteri) alig éri el a 120 centimétert.
A kutatásokat irányító Marcelo Reguero hangsúlyozta, hogy a leletnek köszönhetően többet megtudhatnak a modern pingvinfélék őseiről.

Az argentin paleontológusok visszatérnek az Antarktiszra, amikor beköszönt a nyár, hogy további fosszíliák után kutassanak, megismerjék az óriáspingvinek anatómiáját és mozgását.
A prehistorikus pingvinek korábbi vizsgálatai kimutatták, hogy az ősök távolról sem voltak olyan "elegánsak", mint "frakkos" utódaik, tollazatuk vörösesbarna vagy szürke volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: