2022-06-01 10:20:02• hírek • Szatmár.ro

Több mint 150-en vettek részt az Élet Fája Egyesület gyermeknapi rendezvényén

A Nemzetközi Gyermeknapot (június 1.) és a Környezetvédelmi Világnapot (június 5.) alig néhány nap különbséggel ünnepeljük. Ennek apropóján a szatmárnémeti „Élet Fája” Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület az atyai Kentaur Szabadidőközpontban színes és változatos rendezvényt szervezett elsősorban óvodások számára hétfőn délután.

A nagyszabású eseményen részt vettek az Alter-Ego Központ gyermekei, a Voinicelul napközi, a 6-os Számú Óvoda, a 24-es Óvoda, a Vetési Napközi, valamint a Pusztadaróci Napközi óvodásai, több mint 150-en, illetve a gyermekeket elkísérő óvodapedagógusok.

Az esemény megnyitóján Békéssy Erzsébet az Élet Fája Egyesület elnöke nagy szeretettel köszöntött minden jelenlévőt, és örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban sikerül idén ünnepelni a fent említett két jeles eseményt. Köszönetet mondott a résztvevő tanintézményeknek és az óvodásokat elkísérő pedagógusoknak, hogy ilyen népes gyermekközösséget hoztak el a rendezvényre, illetve megköszönte azoknak a támogatóknak is a segítséget, akik hozzájárulása nélkül nem valósulhatott volna meg ez sokszínű közösségi esemény.



A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség részéről Ardelean Maria szaktanfelügyelő is részt vett a rendezvényen; üdvözölte a jelenlévőket, megköszönte a meghívást és gratulált a szervezőknek, amiért fontosnak tartották, hogy gyermeknap alkalmából örömet szerezzenek ezeknek az óvodásoknak, majd kiemelte a környezeti nevelés fontosságát is, amit nem is lehetne eredményesebben végezni, mint a természet lány ölén.

A Szatmár Megyei Szociális Igazgatóság részéről Balaj Adrian igazgató is részt vett az eseményen, míg az Alter-Ego Központ részéről Balaj Cristina intézményvezető, illetve a központ óvónői: Petran Nicoleta, Săpunar Florica, Oprea Florica, Maxemniuc Anca és Brata Diana is. A 24-es óvodát Szilágyi Noémi intézményvezető, valamint Volosin Szilvia, Nagy Orsolya és Veres Noémi óvónők képviselték. A Voinicelul óvodából Sabou Florica és Cucuiet Daniela óvónők vettek részt a rendezvényen, a pusztadaróci óvodából Őry Ilona óvodavezető, valamint Kulitár Mónika, Kecskés Renáta, Jenei Laura, Szabó Edit és Loga Mária óvónők voltak jelen, míg a vetési óvodából Dalos Anamaria és Pașca Oana, míg a 6-os óvodából Nuszer Noémi igazgatónő, valamint Chivari Mirabela, Rusu Hajnalka, Silaghi Loredana, Pop Patricia és Balog Noémi óvodapedagógusok kísérték el a gyermekeket.

A 150 óvodás és az őket elkísérő óvónők mellett szülők és nagyszülők is voltak a rendezvényen, sőt az egyesület önkéntesei közül is sokan eljöttek. Mindezeknek köszönhetően minden a tervek szerint alakult, a gyermekek jól érezték magukat, hiszen a számukra előkészített programok sokszínűek és lebilincselőek voltak: részesei lehettek egy galambröptetésnek, de volt kézimunkaműhely ahol a természet szépségeit rajzolhatták le, ezeket az alkotásokat pedig aztán feltűzték egy másfél méter átmérőjű földgömbre, amit később körbe is táncoltak. Lehetőség volt különböző öko-sportjátékok kipróbálására, de lovasszekéren is utazhattak a szabadidőközpont területén és környékén, majd minden résztvevő oklevelet és egy kis meglepetést is kapott a szervezők jóvoltából.



Természetesen a falatozás sem maradt el: a sok játék és szórakozás után mindenki nagy élvezettel fogyasztotta a finom zsíros kenyeret hagymával, amit dr. Boér Noémi, házigazda biztosított a jelenlévőknek.

„Nagyon jól sikerült ez a rendezvény, sőt szerettük volna még különlegesebbé tenni egy igazi hőlégballonnal, amivel lehetőség lett volna felszállni mindenkinek egy kis időre, viszont az időjárás ezt már nem tette lehetővé. De ezt a jövőben pótolni fogjuk. Ettől eltekintve egy csodás és felejthetetlen napot tölthettünk a gyerekekkel. A természetben eltöltött idő, a gyermekek öröme, az általuk megvalósított rajzok léleksimogatóak voltak” – hangsúlyozta az egyesület elnöke.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: