2009-08-30 17:17:54• hírek • Szatmar.ro

Óriáskalácsot szolgáltunk fel a Partiumiaknak

A PMN harmadik napján is számos érdeklődő látogatott ki a Kossuth-kertbe, ahol minden korosztály talált magának elfoglaltságot, sokan a vasárnapi ebédet is a szabadban fogyasztották el. A desszert a Szatmár.ro és a Fastus Pékség óriáskalácsa volt, amelyet több százan kóstoltak meg.

Vasárnap is folytatódtak az idei Partiumi Magyar Napok keretében szervezett állandó programok. A Kossuth-kerti fák hűs lombjai alatt ezen a napon is könyvvásár, mesterségek utcája, kézműves bemutató várta a kíváncsiskodókat. Ezen kívül voltak gyermekprogramok, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a sörösládamászást, a hagyományos ételek kedvelői pedig a gasztronómiai kertben múlathatták az időt. Sok kilátogató a helyszínen fogyasztotta el a vasárnapi ebédet egy finom bográcsgulyás, körömpörkölt formájában.

A nagysátorban is „zajlott az élet". Ezen a helyszínen könyvbemutatóra, történelmi előadásokra került sor. Ezúttal sem maradt el az immár hagyományos módos minden évben megszervezett politikai talk show, melyen RMDSZ-es parlamenti képviselőknek, megyei és helyi önkormányzati képviselőknek tehették fel kérdéseiket az érdeklődők. A talk show izgalmai után a délután egyik legnagyobb szenzációja következett, vagyis végre mindenki megcsodálhatta, sőt meg is kóstolhatta a Szatmár.ro munkatársai és a Fastus pékség által készített több mint 7 méteres és 50 kilogrammos óriáskalácsot, amely kevesebb mint fél óra alatt el is fogyott. A Partium legnagyobb kalácsa nem csak méreteit hanem ízét tekintve is rendkívüli volt. A különleges fonott kalácsból a Fastus pékség nagylelkűségének köszönhetően mindenki akinek volt türelme kivárni hogy sorra kerüljön kaphatott egy szeletet.

A Máltai Segélyszolgálat ezen a napon is ingyenes vércukor és vérnyomás mérést végzett, folytatódott a sakkbajnokság, a Dog Training és az Alpha K9 Kutyakiképző Iskola közös engedelmességi, őrző-védő agilty bemutatója pedig korosztálytól függetlenül ejtette ámulatba a közönséget. A legkisebbek a lovaglást is kipróbálhatták a Gallop Egyesület lovasbemutatóját követően. Az Aranykapu Kulturális Egyesület által felállított jurtában is zajlott az élet, két érdekfeszítő előadás hallhattak az érdeklődők.

A Kossuth-kertben felállított színpadon elsőként Jeszenszky István zenebohóc műsorával szórakoztatta a gyermeket, majd ebédidőben a Fekete Rózsák léptek színpadra, őket követték a nagykárolyi Freefall együttes tagjai. A capoira bemutató különleges zenével is látvánnyal vonzotta a színpad elé az érdeklődőket.

A Feathers együttes több mint egy órán át ismert dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. A Harag György Társulat színészeinek produkcióját óriási tapssal jutalmazta a közönség. A kora esti órákban már mindenki az idei PMN sztárvendégeit várta: a Dolly Roll együttest, Takáts Tamást és zenekarát valamint a megasztáros Rúzsa Magdit.

Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: