2019-07-27 07:24:31• hírek • Nagy Tímea

Óriási tűz ütött ki egy gyümölcstermesztőnél, több tucatnyian oltottak egyszerre

23 tűzoltó, 10 önkéntes tűzoltó és 10 lakos oltott egyszerre Tasnádcsányon, egy gyümölcstermesztőnél. Félnapos harc után jutottak eredményre.

Pénteken kora este kapta a bejelentést a Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség, miszerint a tasnádcsányi gyümölcstermesztő két raktára is lángra kapott.

 

A tasnádi tűzoltóság érkezett elsőként a helyszínre két autóval, ám akkor már látszott, nem lesz könnyű dolguk, hiszen a lángok gyorsan elterjedtek mind a két helyiségben. Nem csak ez a két épület volt veszélyben, hanem a közvetlen mellettük levő lakóház és a nem messze fekvő erdő is. A szakemberek még két-két tűzoltóautót kértek a helyszínre segítségként Nagykárolyból és a Bihar megyei Margittáról is.

 

Az esetet sajnos túl későn jelentették, így többféle száraz, gyúlékony anyag is rásegített a nem kis rizikóval járó helyzetre. Több raklap, 70 köbméter tűzifa és a tető is kárát látta. Az oltásban résztvevők megpróbálták megfékezni a lángokat, s ezzel egy időben az erdőt is megvédték egy esetleges természeti katasztrófától.

 

 

A tűzfészkek lokalizálásában és oltásában óriási segítséget jelentett egy szomszédos gazdasági szervezet, aki két földmunkagépet és egy 14000 literes víztárolót is rendelkezésre bocsátott a siker érdekében.

 

A szerencsétlenség okaként rövidzárlatot állapítottak meg a katasztrófavédelem szakértői. A gazdaság egyik áramgenerátora hibásodhatott meg, melyet feszültség alatt hagytak, őrizetlenül. A tűzoltóság közleménye szerint nem történt személyi sérülés. A lánglovagok szinte 8 órán keresztül állták a sarat, míg elhárult a veszély.

 

 Az anyagi károk: 2 raktárhelyiség (240 és 450 négyzetméteresek), 900 raklap, két generátor, egy villás targonca, 60 műanyag tartály, 70 köbméter tüzifa, a lakóház tetejének egy része, mintegy 180 négyzetméter.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: