2018-08-07 05:47:59• hírek • Bede Emőke

Óriási sorok a határátkelőknél

Hatalmas tömegek kelnek útra minden év augusztusában: a külföldön dolgozók ilyenkor térnek haza egy-két hétre, az itthon egész évben keményen hajtók pedig lehetőségeik szerint külföldi nyaralásra mennek.

Az elmúlt hétvégén közel 900 ezer ember kelt át az országhatáron, ennek a szinte hihetetlen embertömegnek pedig igencsak jelentős része választotta a Szatmár megyei határátkelőket. A határrendészet szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint úgy Peténél, mint Csanálosnál az összes sávot megnyitották a forgalom fluidizálása érdekében, s a lehető legnagyobb létszámban dolgoztak a határőrök is.
 

Az elmúlt hétvégén a petei határátkelőn keresztül kb. 48 ezer személy 13 ezer járművel lépett be az ország területére. A kifele utazók száma „csak” 27 ezer volt, az átengedett járművek száma pedig elérte a 8 ezret. A megszokotthoz képest a csanálosi határátkelőnél is nagyobb forgalmat tapasztalhattak azok, akik ott szerették volna átlépni a határt. Megközelítőleg 5 ezren választották a csanálosi átkelőt, hogy belépjenek az ország területére, a kifele vezető sávokat pedig közel 7 ezren vették igénybe.
 

A román határrendészet felhívja az utazni készülők figyelmét, hogy a honlapjukon továbbra is érdemes követi a forgalomfigyelőt, ahol valós időben tájékoztatnak a várakozási időkről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: