2020-05-26 07:52:39• hírek • Blikk.hu

Óriási pénzt bukik a járványon az Omega

Sorsdöntő időszak elé néz hazánk rangidős rockegyüttese, amelyet végzetesen megfertőzhet a járványügyi rendelkezések hatása.

– Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – summázta Kóbor János „Mecky”, aki másfél hete töltötte be a 77. életévét.
 

– Mi, „régiek” már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő. Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó. Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is – fűzte hozzá az 58 éves Omega frontembere.
 

A Kossuth-díjas együttes sokat remélt 2020-tól.

– Öt éven át készült Testamentum című dupla albumunk, amely áprilisban látott volna napvilágot 13 új dallal és 13 újraértelmezéssel. Angol és német nyelvű verziót is rögzítettünk, és az Omega-bort is bepalackozták. Trunkos András, a menedzserünk nagy külföldi turnét szervezett, épp a dátumokat intézte, amikor a járvány ideért. A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésnek évfordulójára. Hátha szerencsét hoz – magyarázta az „Életfogytig rock and roll” című sláger hangja. Mecky a németországi fellépés elmaradását különösen sajnálja.
 

– Először kaptunk meghívást az idén 30 éves Wacken Oper Air metálfesztiválra. Az fáj a legjobban, hogy ezt is le kellett mondani. A június végére tervezett prágai bulinkat még nem mondták vissza, és rajtunk biztos nem fog múlni. Laci megmondta, akkor is kiáll, ha lőnek rá, és Ciki is elszánt, de Elefánt is szereti csinálni. Sajnálnánk, ha ennek idén vége lenne. Reméljük, velünk folytatódik az a bizonyos show, de ebben a vírusos pakliban az is benne van, hogy ezzel a lemezzel és ezzel a borral búcsúzunk – mondta Kóbor, és természetesen Benkő László (76) billentyűsre, Debreczeni Ferenc „Ciki” (72) dobosra és Molnár György „Elefánt” (70) gitárosra utalt. Menedzserük elismerte, a járvány komoly kiesést jelent az Omega számára.
 

– Idén 18 külföldi koncertünket mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos nagyságrendű kiesés – válaszolta Trunkos András, aki szövegíróként is támogatja az Omegát. – A dalnak még nincs vége, de ennek a járványnak már vége lehetne – fűzte hozzá.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: