2019-05-29 09:36:11• hírek • Nagy Tímea

Óriási mennyiségű csempész cigarettát koboztak el a napokban az északi határőrök

Az elmúlt három napban ismét a méretes fogásoké volt a főszerep az ukrán-román határvidéken.

Május 26-28. között mintegy 51000 doboz csempész cigarettát foglaltak le a határőrök összesen 600 ezer lej értékben. Az akciókra Máramaros, Szatmár és Szucsáva megyékben került sor.

 

A szomszédos megyékben kerítették kézre a csempészáru nagy részét, de Szatmárban is akadt szépszerével lefoglalni való dolog.

 

Hétfőn éjjel léptek a tettek mezejére az avasfelsőfalvi határrendészet munkatársai Komorzán környékén. Észrevették, hogy éjfél tájban több gyanús személy a határ irányából nehéz csomagokat cipel. Látván az embereket, az egyenruhások szóbeli figyelmeztetést adtak le. A vélt szabályszegők eldobták a csomagokat és elszaladtak Ukrajna irányába.

 

Miután a szóbeli parancs is hiábavaló volt, a határrendészek figyelmeztető lövéseket adtak le függőleges irányba, a törvénynek megfelelő módon. A menekülőket ez sem rettentette el, s kihasználva a terep nyújtotta előnyöket, az erdőben nyomuk veszett.

 

Az ukrán határőrség körözést adott ki a gyanúsítottak ellen, keresést indítottak a szomszédos területeken.

 

A tettesek 36 csomagot dobtak félre, ezeket a határrendészek összeszedték és a telephelyükre szállították ellenőrzés céljából. A leltár során kiderült, a csempészek 18000 doboz ukrán származású cigarettát szerettek volna illegális úton behozni Románia területére, összesen 210600 lej értékben.

 

Máramaros megyében május 28-án hét helyen végeztek házkutatást a határőrség munkatársai, és leszámoltak egy csempész bandával. Az akció során két gépkocsit, három adóvevő készüléket és hét mobiltelefont foglaltak le. Öt embert vittek be kihallgatásra, akik közül kettőt 24 órára bent is tartottak.

 

Május 26-án Szucsáva megyében találtak a határ közelében egy elhagyott kisbuszt, benne ukrán származású dohányáruval. A talált járművet az áruval a határőrök a székhelyükre szállították és átvizsgálták. A leltár során 26900 doboz cigarettát regisztráltak, melynek összértéke 314730 lej. A kisbusz értéke 15000 lejre tehető. Az elkövetőket keresik.

 

Szombaton egy másik, kisebb fogás is történt. 6000 doboz csempészcigit számoltak össze 70200 lej értékben a leltár során a brodinai határrendészek. Ezeket nem messze a határtól találták, a csempészek valószínüleg hátra hagyták a csomagokat.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: